Paikalliset

Italialainen jäätelö syntyy Suomenojalla

Isän kanssa liikkeellä ollut espoonlahtelainen Livia Saikkonen piipahti jäätelökioskilla kesken ostosreissun. -Syön kesällä aika paljon jäätelöä, kesälomalainen kertoi. Kolmatta kesää jäätelöpalloja pyörittävä Emilia Visa palveli tottuneesti.

Marjaana Varmavuori

Vaikka vielä on kesää jäljellä, Pappagallo-jäätelöä Suomenojalla valmistavilla Jäätelömestareilla on jo ajatukset seuraavassa kesässä.

– Käymme palautetta läpi koko kesän, selvittää tuotepäällikkö Milla Osmala.

Palautetta raivatessa pyörii jo mielessä kysymys siitä, mikä voisi olla ensi vuoden kesämaku.

– Vielä tässä vaiheessa en osaa sanoa, mikä se voisi olla. Heti syyskuussa alamme kuitenkin kehitellä uutta kesämakua, Osmala paljastaa.

Sen verran Osmala kuitenkin tietää kertoa, että luvassa on todennäköisesti jotakin marjaista tai hedelmäistä.

– Suklaa on aina hitti, mutta kesällä suomalaiset kaipaavat jäätelöltä raikkautta, hän selittää.

Viime kesän palautteissa kaivattiin vähälaktoosista, raikasta makua ja pieniä hedelmän tai marjan palasia.

Suklaa on aina hitti.”
Tänä kesänä kioskeilla on päästy maistamaan hedelmäisen raikasta Tropical-jäätelöä, jota piristävät papaijan, mangon ja ananaksen palaset.

Paitsi kausimakuja, kehittävät Jäätelömestarit jatkuvasti myös muita Pappagallo-tuotteita.

– Meillä on joitakin klassikkotuotteita, joihin asiakkaat ovat ihan rakastuneita. Niitä ei lähdetä ihan helposti muuttamaan, Osmala huomauttaa.

Uusien makujen kehittelyssä ei yritetäkään miellyttää kaikkia.

– Pyrimme tekemään voimakkaan makuisia jäätelöitä. Ne jotka tykkäävät, tykkäävät kunnolla, Osmala sanoo.

Osa mauista on tehty selkeästi asiakkaiden toiveita ajatellen, osa taas on kehitetty testauksen kautta.

– Lisäksi yleiset makutrendit vaikuttavat, Osmala täydentää.

Vaikka uusien jäätelöiden kehittäminen kuuluu pitkälti Osmalan toimenkuvaan, osallistuu prosessiin tavalla tai toisella koko henkilökunta.

– Lisäksi haluamme tietysti ulkopuolisen mielipiteen, hän muistuttaa.

Henkilökunnan lisäksi koemaistajien joukkoon pääsevät usein tehtaanmyymälän asiakkaat.

Raaka-aineissa Jäätelömestarit pyrkivät suosimaan kotimaista.

– Esimerkiksi maidot ja marjat ovat kotimaisia, Osmala kertoo.

Läheskään kaikkia eksoottisen makuvalikoiman ainesosista ei ole kuitenkaan saatavilla Suomesta.

– Vanilja on aitoa Madagaskarin vaniljaa, jota pidetään maailman arvostetuimpana, Osmala antaa esimerkin.

Mikä on sinun ihanin jäätelömuisto?

Italialainen jäätelö

Italialainen jäätelö on maitojäätelöä, jossa on rasvaa alle 8 prosenttia.

Valmistusprosessiin kuuluu vähemmän vatkausta kuin tavallisen jäätelön tekoon. Tästä syystä italialainen jäätelössä on vähemmän ilmaa.

Jäätelö saattaa painaa jopa 40 prosenttia enemmän kuin kermajäätelö.

Suutuntuman sanotaan olevan voimakkaampi. Italialainen jäätelö ei myöskään tunnu syötäessä niin kylmältä kuin tavallinen jäätelö.

Lisäksi italialaiseen jäätelöperinteeseen kuuluvat sorbetit.

Lähde: Jäätelömestarit Oy

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu