Puheenaihe

Espoo hakee yhdistyksiä vuokraamaan viljelypalstoja – nykyiset sopimukset irtisanotaan

Espoo luopuu viljelypalstojen vuokraamisesta vuoden loppuun mennessä ja ulkoistaa siihen liittyvät tehtävät.

Johanna Erjonsalo

Espoon kaupunki luopuu viljelypalstojen vuokraamisesta kuluvan vuoden loppuun mennessä. Kaupunki hakee nyt yhdistyksiä ja yrityksiä vastaamaan viljelypalstojen vuokraamisesta ja kunnossapidosta.

Tekninen lautakunta päätti asiasta viime syksynä. Kaupunki tavoittelee vuokraustoiminnasta luopumisella kustannussäästöjä ja pyrkii vapauttamaan resursseja ydintoimintoihin. Ympäröivissä kunnissa yhdistykset ja yritykset vuokraavat palstoja viljelijöille ja kaupungit vuokraavat vain maan viljelykäyttöön. Myös Espoossa muutamia viljelypalsta-alueita on vuokrattu yhdistysten hoitoon esimerkiksi Perkkaalla ja Soukassa.

Kaupunki irtisanoo nykyisten viljelijöiden sopimukset päättymään vuoden loppuun mennessä. Nykyiset viljelijät ovat etusijalla, mikäli he haluavat jatkaa viljelyä kunnossapidon ja vuokrauksen siirtyessä pois kaupungilta.

Viljelypalstan voi vuokrata vaikkapa kyläyhdistys, 4H-yhdistys tai palstakohtainen yhdistys. Palstoilla nyt viljelevät voivat myös perustaa oman yhdistyksensä.

Espoossa on 14 viljelypalsta-aluetta, joista 11:tä hallinnoi kaupunki. Vuokrattavia palstoja on kaikkiaan 1 164. Palstojen suunnittelu, rakentaminen ja perusparannus sekä palsta-alueita ympäröivän infran ylläpito kuuluvat jatkossakin kaupungin vastuulle.

Viljelypalsta-alueen vuokraamisesta kiinnostuneet yhdistykset tai yritykset voivat ottaa yhteyttä kaupungin tonttiyksikköön sähköpostitse [email protected] tai puhelimitse numeroon 050 428 9304. Kiinnostuneille järjestetään infotilaisuus 14. kesäkuuta kello 17 Kuninkaantien lukiossa (Kaivomestarinniitty 2).

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu