Puheenaihe

Hvitträskin museo avautui ilman ravintolaa − tulossa kuitenkin tilausravintola, samalla yritysryhmällä Michelin-tähtiravintola Helsingissä

Hvitträskin museo avautui kesäkauteen ilman ravintolaa. Kahvila kuitenkin toimii ja tilausravintola on tulossa.

Museovirasto

Hvitträskin museo Kirkkonummen Luomassa avasi keskiviikkona ovensa ilman ravintolaa. Hvitträskissä on ollut ravintolatoimintaa noin 60 vuotta.

Hvitträskin museo on auki nykyisin vain kesäisin. Kausi alkoi nyt vapun jälkeen ja jatkuu syyskuun loppuun. Museo yhteydessä avautui kuitenkin keskiviikkona kahvila.

Museo jäi ilman ravintolatoimintaa maaliskuussa, kun yhdeksän vuotta Hvitträskissä toiminut ravintoloitsija lopetti ravintolanpidon.

Museoviraston on tehnyt sopimuksen uuden yrityksen kanssa. Hvitträskissä avaa piakkoin tilausravintolan Food Camp Finland Oy.

Yritys järjestää ruokailuun liittyviä tapahtumia ja on osa Olo Groupia.

Yritysryhmään kuuluvat myös Michelin-tähtiravintola Olo ja Ravintola Emo Helsingissä sekä Serlachius-museon yhteydessä Mäntässä toimiva Ravintola Gösta.

Food Camp Finlandin yhtenä perustajana on monesti palkittu huippukokki Pekka Terävä.

Hvitträskiin ei löytynyt kevään mittaan ravintoloitsijaa, joka olisi jatkanut päivittäin avoinna olevan ravintolan toimintaa.

Intendentti Mikko Teräsvirta Museovirastosta on kuitenkin tyytyväinen, että yhteistyökumppaniksi löytyi alan merkittävä osaaja, jolla on muun muassa Mäntässä taidemuseon yhteydessä ravintola.

Ravintoloitsijan kanssa on Teräsvirran mukaan nyt vuoden sopimus. Tänä vuonna tutkitaan mahdollisuuksia saada ravintolatoiminta entiselleen. Se vaatisi muun muassa isohkoa remonttia keittiötiloissa.

Hvitträskissä avautui tiistaina kuitenkin kahvila, jota ryhtyivät pitämään Wohlsin kartanon ravintoloitsijat Sirpa Granqvist-Häiväläinen ja Markku Häiväläinen.

Hvitträskissä on ollut ravintolatoimintaa 1950-luvulta lähtien.

Vuodesta 2009 ravintolaa pitivät Tiia ja Ville Dillemuth. Ravintolatoiminta vaikeutui sen jälkeen, kun museo päätettiin pari vuotta sitten pitää talvisin kiinni Museoviraston säästötoimien takia.

Hvitträsk on Kirkkonummen tunnetuin nähtävyys. Viime vuonna museossa sisällä kävi vajaat 20 000 vierasta.

Alueelle on vapaa pääsy, joten vierailijoita Hvitträskin museoalueella on huomattavasti enemmän.

Hvitträsk on valmistunut vuonna 1903 arkkitehtien Eliel SaarisenHerman Geselliuksenja Armas Lindgrenin ateljeeksi ja asunnoiksi.

Museona Hvitträsk avattiin vuonna 1971 ja valtion omistukseen se siirtyi 1981. Myöhemmin museo ja puistot kunnostettiin alkuperäiseen asuunsa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Hvitträskin museon ravintolaan muutoksia, nykyinen yrittäjä lopettaa − tunnettu ruokailupaikka jo vuosikymmenet 17.3.2018 16.00
Museo ehkä kiinni talvisin − Hvitträskin tunnettu ravintola joutuu pulaan26.11.2015 11.25
Hvitträsk ruokkii sielun ja vatsan4.6.2014 10.00
Museovirasto pahoittelee: Hvitträskin aukkohakkuu oli virhe19.5.2015 10.16

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu