Paikallisurheilu

Polkujuoksu vetää metsään entistä enemmän kuntoilijoita ja huippuja

Bodom Trail, joka järjestettiin ensimmäisen kerran keväällä 2014, on kasvattanut suosiotaan.

Poppis Suomela

Espoossa järjestetty Bodom Trail keräsi ensimmäistä kertaa Suomessa yli 2 000 juoksijaa polkujuoksutapahtumaan. Luontoelämyksiä ja kestävyysliikuntaa yhdistävän lajin suosio kasvaa ja myös urheilullinen taso nousee.

Bodom Team sai liikkeelle runsaasti työporukoita ja muita yhteisöjä. Moni lähti kollegoidensa innoittamana poluille ensimmäistä kertaa.

Bodom Night puolestaan houkutteli elämyshenkisiä juoksijoita pimeään metsään otsalampun valossa.

Lauantaina BUFF Trail Tour Finlandin avanneella 21 kilometrillä nähtiin ehkä Suomen tähän mennessä kovatasoisin polkujuoksukilpailu niin miesten kuin naisten puolella.

Ennakkoon kiinnostusta herätti erityisesti polkujuoksun maailmantähtiin kuuluvan ruotsalaisen EmelieForsbergin ensivisiitti Suomen maaperälle. Toinen kiinnostuksen kohde etukäteen ajatellen oli Suomen polkujuoksukenttiä hallinneen Henri Ansion ja huippusuunnistaja Jere Pajusen kohtaaminen.

Matkalla Forsberg teki tasaisesti eroa kilpasiskoihin. Hänen voittoaikana 1.41,39 alitti entisen reittiennätyksen noin kahdella minuutilla.

3,5 minuutin erolla toiseksi ehti maantiejuoksujen moninkertainen Suomen mestari Hanna Jantunen ensimmäisessä polkujuoksukisassaan. Maajoukkuesuunnistaja Anni-Maija Fincke oli kolmas.

– Maastotyyppi oli tuttu nuoruudesta, mutta en ole juossut vastaavilla poluilla aikoihin. Oli todella rankkaa mutta nautinnollista, kuului Forsbergin arvio päivän urakasta.

Miesten kärkikolmikko Ansio, Pajunen ja suunnistaja Tuomas Tervo saapui ensimmäiseltä 12 kilometrin kierrokselta yhdessä Pajusen johdolla. Loppulenkillä Pajunen kiristi tahtia ja vei Ansiolta reittiennätyksen ajalla 1.28,41.

Päätin vähän kiristää."

Minuutin perässä maaliin saapunut Ansio alitti oman ennätyksensä sekunnilla ja sai jätettyä Tervon vajaan minuutin päähän.

– Ensimmäisellä lenkillä huomasin, että matkavauhtini riittää pojille, joten päätin vähän kiristää kisakeskuksen varvauksen jälkeen. Siinä sain sopivan eron tehtyä, kertasi Pajunen kisan ratkaisua.

21 kilometrin matkalla jaetun nopeimman alle 23-vuotiaan erikoispalkinnon saivat Julia Silvennoinen ja Aleksi Rytkönen. Lasten ja nuorten 6 kilometrillä päivän nopeimmat olivat Silva Kemppi ja Luukas Siitonen.

12 kilometrillä ykköseksi ylsivät hiihtäjä Maija Hakala ja polkujuoksun erikoismies Eetu Nordman. Bodom Nightilla miesten sarjan vei nimiinsä Jani Virta, joka ylsi myös perjantain Bodom Night- ja lauantain Bodom Trail -kilpailun yhteistuloksesta laskettavan Bodom Double -kilpailun voittajaksi. Naisten paras yöjuoksija oli Lotta Kirvesmies ja yhteiskisan paras oli Mira Hämäläinen-Iho.

Seuraava polkujuoksun suurtapahtuma onkin jo kolmen viikon päästä juostava NUTS Karhunkierros Rukalla, joka todennäköisesti ottaa Bodom Traililta aseman Suomen suurimpana polkujuoksuna.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu