Puheenaihe

Koira raateli pojan jalkaa espoolaisella ostarilla – Äiti: "Pitääkö vielä odottaa, että koira tappaa pikkulapsen?"

Karakallion ostarilla sattui koirahyökkäys, jossa koira puri kahdeksanvuotiasta poikaa jalkaan. 

Päivi Tuovinen / Arkisto

Espoon Karakalliossa on alkuviikon ajan kohistu sunnuntaina tapahtuneesta hyökkäyksestä, jonka tiimellyksessä suurikokoinen koira puri 8-vuotiasta Antonio-poikaa jalkaan.

Tapauksesta ja sen käänteistä on keskustelu kiivaasti muun muassa Facebookin Karakallio-ryhmässä. Nyt asioista avautuu Antonion äiti Heidi Alarvo.

– Kello oli noin varttia vaille kolme sunnuntai-iltapäivänä, kun kävelin kaikessa rauhassa Antonion kanssa Karakallion ostarin halki. Hän oli juuri tullut seuraavasta veljensä futisharkkoja, Alarvo kertoo.

Äiti ja poika huomasivat läheisellä penkillä kaksi vanhempaa naista ja maassa heidän vieressään makasi suurikokoinen koira.

– Emme lähestyneet koiraa millään tavalla, mutta yhtäkkiä se alkoi murista ja haukkua meille. Huusin naiselle, että hän veisi koiran pois, mutta koira hyökkäsi aivan arvaamattomasti Antoniota kohti ja puri häntä sääreen molemmille puolille, Alarvo valaisee.

Poika kaatui maahan ja ulkopuoliset tulivat pojan avuksi. Koiralla oli panta ja hihna, mutta hihnaa ei oltu kiinnitetty mihinkään.

LUE MYÖS: Poliisi epäilee saman koiran aiheuttaneen vaaraa aiemminkin – "Oli hihnassa, muttei kenenkään hallinnassa"

Paikalle soitettiin ambulanssi, jonka tulo kesti puolisen tuntia. Ensiavun väki laittoi Antonion jalan kylmään kääreeseen ja hänet vietiin Jorviin osastolle hoidettavaksi. Koiranomistaja ei ollut kiinnostunut koiran aiheuttamasta sotkusta.

– Poika sai melkoisia fyysisiä ja psyykkisiä vammoja. Antoniolle on annettu valtava määrä piikkejä ja rokotteita jäykkäkouristuksen ja koiran suussa olevien bakteerien takia.

– Hän ei voi mennä kouluun, tuskin edes ulos kotiovesta. Itse olen yksityisyrittäjä ja minulla on mennyt alkuviikko tämän tapauksen selvittelyissä, Alarvo huokaa.

Heidi Alarvon mielestä apua tarvitsisivat myös sekä koira että hänen omistajansa.

– Sunnuntaina ostarilla oli tavaton helle, koira oli varmaan ollut pitkään auringonpaisteessa ilman vettä. Kuka tahansa voi hermostua sellaisessa tilanteessa. Mutta ei koiraa voi pitää koiraa julkisella paikalla ilman, että se on kytkettynä.

– Minua surettaa poikani puolesta, mutta ennen kaikkea kauhistuttaa se, mitä jälkeä tuo koira voi saada aikaan, jos se hyökkää pikkulapsen kimppuun. Ajatellaan esimerkiksi tilannetta, että joku kaksivuotias huomaa ihanan koiran ja juoksee silittämään koiraa.

– En uskalla edes ajatella, mitä silloin tapahtuu. Pitääkö koiran vielä tappaa joku pikkulapsi ennen kuin tähän asiaan kunnolla puututaan? Alarvo ihmettelee tyrmistyneenä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Pikkupoikaa Espoossa purrut koira voidaan ottaa poliisin haltuun – "Koira oli hihnassa, muttei kenenkään hallinnassa"23.5.2018 12.42
Puriko koira lasta Espoossa? – Sosiaalinen media riehaantui täysin Karakalliossa22.5.2018 16.39
Poliisi jatkaa Hernesaaren koirasurman tutkimuksia – pitbullin omistajaa epäillään kahdesta rikkomuksesta21.5.2018 10.27
Video: Järkyttävä tilanne suosikkiravintolan luona – espoolainen Hilppa-koira, 13, kuoli raateluun, ravintola vetäytyy vastuusta18.5.2018 11.49

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu