Puheenaihe

Pikkupoikaa Espoossa purrut koira voidaan ottaa poliisin haltuun – "Koira oli hihnassa, muttei kenenkään hallinnassa"

RIKOS   Poliisi epäilee, että sama koira olisi aiheuttanut vaaratilanteita aiemminkin.

Karakallion ostarilla sattui koirahyökkäys, jossa koira puri kahdeksanvuotiasta poikaa jalkaan. 

Päivi Tuovinen / Arkisto

Espoon poliisi tutkii Karakalliossa ostoskeskuksen luona tapahtunutta koirahyökkäystä, jossa vapaana ollut koira puri kahdeksanvuotiasta poikaa jalkaan. 

Poliisi kertoi keskiviikkona, että paikalle hälytettiin poliisipartio ja ambulanssi. Koiran omistaja oli myös paikalla.

Tutkinnanjohtaja Petri Launiaisen mukaan koira oli ollut omistajansa ja toisen henkilön kanssa ostoskeskuksen edustalla olevan penkin luona. 

– Koira oli poliisin tietojen mukaan ollut hihnassa, mutta ei kummankaan henkilön hallinnassa eikä hihna ollut kytkettynä mihinkään. Koira oli purrut ohikulkenutta poikaa sääreen. Pojalle aiheutui jalkaan sairaalahoitoa vaativia vammoja, poliisi kertoo tiedotteessa.

Länsiväylä uutisoi tapauksesta eilen tiistaina.

Tutkinnanjohtaja Launiaisen mukaan poliisi tutkii asiaa vammantuottamuksena ja eläimen vartioimatta jättämisenä. 

Jälkimmäiseen rikosnimikkeeseen on päädytty, koska poliisin tietojen mukaan sama koira olisi aiheuttanut vaaratilanteita aiemminkin. 

Näitä tietoja ei ole vielä saatu vahvistettua.

Launiaisen mukaan poliisi voi määrätyissä tilanteissa ottaa eläimen haltuunsa ja toimittaa sen pieneläinklinikalle. Toistaiseksi näin ei ole Espoon tapauksessa toimittu.

– Tällaiseen toimenpiteeseen päädytään esimerkiksi tilanteissa, joissa sama eläin on varmuudella aiheuttanut vaaratilanteita aiemminkin. Näin saatetaan toimia tässäkin tapauksessa, mikäli esitutkinnassa saadaan riittävät selvitykset aiemmista vaaratilanteista tai sama koira aiheuttaa uusia vaaratilanteita, poliisin tiedote kertoo.

Tutkinnanjohtaja Launiaisen mukaan vapaana olevasta ja vaaralliseksi tiedetystä tai akuuttia vaaraa aiheuttavasta koirasta voi aina ilmoittaa hätäkeskukseen, joka välittää tehtävän poliisipartiolle. 

– Poliisi toimii sen jälkeen tilanteen mukaisesti. Akuutissa vaaratilanteessa poliisilla on poliisilain mukaan oikeus ottaa kiinni tai jopa lopettaa ihmisen hengelle tai terveydelle vaaraa aiheuttava eläin. Muutoin eläimen lopettamisesta päättävät muut viranomaiset tai joissain tapauksissa tuomioistuin.

Espoon poliisi aikoo kuulustella asianosaiset.

Esitutkinnan valmistuttua juttu siirretään syyttäjälle. Poliisi aikoo ilmoittaa tapauksesta myös kaupungineläinlääkärille, jolla on toimivaltuudet toimia tällaisissa tilanteissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Koira raateli pojan jalkaa espoolaisella ostarilla – Äiti: "Pitääkö vielä odottaa, että koira tappaa pikkulapsen?"22.5.2018 21.00
Puriko koira lasta Espoossa? – Sosiaalinen media riehaantui täysin Karakalliossa22.5.2018 16.39

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu