Kulttuuri

Espoon Emma valittiin vuoden 2018 museoksi – Tuomaristo: "Nostanut museotoiminnan kokonaan uudelle tasolle Suomessa"

Espoon modernin taiteen museo Emma on juuri valittu Vuoden 2018 museoksi. Kuvassa Tapio Wirkkalan töitä Emman kokoelmissa. –

Anneli Tuominen-Halomo / arkisto

Emma eli Espoon modernin taiteen museo on valittu Vuoden 2018 museo -tittelin saajaksi. Valinta tehtiin myöhään eilisiltana Vaasassa pidetyssä gaalatilaisuudessa.

Vuoden museo -kiertopalkinto myönnetään museolle, joka on omalla toiminta-alueellaan edistänyt merkittävällä tavalla museoalan yhteiskunnallista näkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Museon toiminta on tuonut uusia tai erilaisia näkökulmia, ideoita ja ajatuksia museoalalle.

– Espoon modernin taiteen museo on nostanut museaalisen toiminnan Suomessa uudelle tasolle erinomaisella Aukio-konseptillaan. Aukio rikastuttaa yleisön käsitystä museoiden arjesta ja asiantuntijuudesta esittelemällä museotyötä avoimessa tilassa, kiitteli palkintoraati.

Museo on raadin mukaan myös selkeästi linjattu, asiantunteva, nykyaikainen ja korkeatasoinen kokonaisuus. Museon vaikuttavuus on omaa toiminta-aluettaan huomattavasti suurempi ja siitä onkin kasvanut yksi maamme merkittävimmistä taidemuseoista.

Palkintoa haki 17 museota, joista kuusi valittiin finaaliin. EMMAn ja Aineen taidemuseon lisäksi finaalissa olivat Muumimuseo ja Pelimuseo Tampereelta, Suomen Ilmailumuseo Vantaalta sekä Suomen kansallismuseo Helsingistä.

Vuoden museo -finalisteista raati palkitsi Erikoispalkinnolla Aineen taidemuseon Torniosta. Vuoden museojulkaisu puolestaan on Kansallismuseon teos Julkinen ja kätketty Suomi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

128 pikkulasta sai ilmaiset museokäynnit loppuelämäkseen24.5.2018 10.30
Helinä Rautavaaran museossa pääsee nyt intialaiseen juhlaan virtuaalisesti24.5.2018 08.00
Talomuseo Glims valmistautuu kesään – Käsityöherännäiset innostuivat perinteisistä työtavoista23.5.2018 13.00
Hvitträskin museo avautui ilman ravintolaa − tulossa kuitenkin tilausravintola, samalla yritysryhmällä Michelin-tähtiravintola Helsingissä3.5.2018 10.03
Uniikki suomalainen "ufotalo" täyttää 50 vuotta – Weegeen vetonaulassa on alkuperäinen sisustus22.4.2018 10.00
Inspiraationa Weegee – Käy katsomassa, miten syntyy 30 metriä pitkä maalaus29.5.2017 19.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu