Kulttuuri

Tällaista kulttuuritarjontaa on vain Espoossa – mistä on kyse?

Kulttuurikontin tarjontaan voi piipahtaa tutustumaan ihan spontaanisti.

Jussi Hellsten

Kulttuurikontti on urbaani merikonttiin rakennettu liikkuva kulttuuritila, joka aloitti toimintansa Espoossa vuosi sitten.

– Kulttuurikontti on tiettävästi Suomen ainoa kulttuuritaloksi tuotteistettu merikontti. Muutamilla paikkakunnilla vastaavanlaista ideaa on toteutettu pakettiautolla, kulttuurituottaja Laura Läntinen kertoo.

Tämän kesän ohjelmasisällöt liittyvät muotoiluun, maisema-arkkitehtuuriin, musiikkiin, kuvataiteisiin ja tanssiin."

Kulttuurikontin viime kesästä saatiin Läntisen mukaan tosi monipuolista kokemusta.

– Testasimme minkälainen sisältö, kellonajat, päivämäärät ja paikat soveltuvat tämän tyyppiselle kesätoiminnalle. Olemme tehneet pieni fiksailuja alueisiin ja kellonaikoihin.

Viime kesänä kulttuurikontti oli Espoon keskuksessa liian syrjässä, joten tänä kesänä se tulee keskeiselle paikalle Kauppakeskus Espoontorin eteen.

– Kauklahden paikka oli viimeksi hyvä, mutta nyt testaamme kirjaston läheisyyttä aseman vieressä. Sijaintien valintaan vaikuttaa myös alueen fasiliteetit, koska kontti vaatii voimavirtasähköä, Läntinen kertoo.

Tämän kesän ohjelmasisällöt liittyvät muotoiluun, maisema-arkkitehtuuriin, musiikkiin, kuvataiteisiin ja tanssiin. Niiden ohjaajina toimivat Kiertävä muotoilukoulu, Archinfo – Arkkitehtuurin tiedotuskeskus ja Kulttuuriyhdistämö Interkult.

– Kellonaikaa aikaistettiin niin, että pienten lapsien perheet voisivat ennen päiväunia osallistua työpajoihin. Tänä vuonna lisäsimme myös arkipäivien määrää.

– Toivomme kovasti, että myös sellaiset kaupunkilaiset, jotka eivät välttämättä käy juurikaan perinteisissä kulttuuritapahtumissa, innostuisivat tulemaan mukaan kokeilemaan Kulttuurikontin toimintaa. Kaikki ovat tervetulleita. Ei haittaa, vaikkei olisi mitään aiempaa kokemusta työpajojen teemasta. Toivomme, että sattumalta ohi kulkevat ihmiset uskaltautuisivat spontaanisti osallistumaan mielekkääseen tekemiseen.

Kulttuurikontti

Kulttuurikontin tarkoituksena on tuoda kulttuuria sellaisille alueille, joissa sitä ei vielä niin paljon ole.

Sijaintipaikkaan pitää olla hyvät julkiset kulkuyhteydet.

Tänä vuonna Kulttuurikontti on kesäkuussa Espoon keskuksessa, heinäkuussa Kauklahdessa ja elokuussa Matinkylässä.

Sisällöiksi haluttiin viime vuoden tapaan raikkaita, laadukkaita ja ajankohtaisia työpajoja.

Toiminta on kaikille avointa ja maksutonta.

Tarkemmat tiedot https://www.espoo.fi/kulttuurikontti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu