Kulttuuri

35 haki, Moisander sai – Ihmisen toimintaa tutkivaa mediataidetta Emmaan

Juhana Moisander toteuttaa mittavan mediataideteoksen Emmaan.

.

Kuvataiteilija Juhana Moisanderin mediataideteos Ethology of a Man saa Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus Avekin ja Emma – Espoon modernin taiteen museon yhteistuotantotuen. Uuden teoksen tekemiseen on varattu yhteensä 40 000 euroa ja se nähdään Emman Areena-näyttelytilassa keväällä 2019.

Juhana Moisander (s. 1977) tunnetaan tilallisista mediataideteoksista, joissa näkyy ilmestyksen kaltaisia ihmishahmoja. Uusi, suunnitteilla oleva teos laajentaa sisällöllistä näkökulmaa ihmisestä ihmisjoukkoon.

Ethology of a Man tutkii yhteiskunnallisia ja tieteellisiä kysymyksiä yksilön ja ryhmän toiminnasta. Teoksen elämyksellistä kuvasuunnitelmaa Moisander työstää yhdessä improvisaatioteatteriharrastajien kanssa.

Moisander on tyytyväinen ja innoissaan saamastaan tuesta, koska se mahdollistaa hänen suunnittelemansa uuden sarjan ensimmäisen osan toteuttamisen. Taiteilijan suunnittelemien teosten skaala on aiempaa suurempi, joten Avekin ja Emman myöntämä tuki osuu taiteellisessa tekemisessä hyvään vaiheeseen.

Avekin ja Emman maaliskuussa avautuneeseen yhteistuotantohakuun tuli yhteensä 35 hakemusta. Hakemusten taso oli korkea. Hakijoina oli taiteilijoita, taiteilijaryhmiä ja tuotantoyhtiöitä.

Yksimielisen teosvalinnan tekivät taidemuseon johtaja Pilvi Kalhama ja intendentti Henna Paunu Emmasta ja tuotantoneuvoja Tuuli Penttinen-Lampisuo Avekista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu