Puheenaihe

Asuntomurtojen määrä kasvoi selvästi – "Pääkaupunkiseudulla kahdeksan kymmenestä epäillystä on ulkomailta"

Asuntomurtojen määrä on nousussa.

Heli Nurmi

Asuntomurtojen määrä on vuoden aikana lisääntynyt 17 prosenttia. Poliisi sai tutkittavakseen tammi–toukokuun aikana 771 asuttuun asuntoon kohdistunutta törkeää varkautta tai niiden yritystä eli 114 tapausta enemmän kuin viime vuonna.

Eniten asuntomurtoja tehdään pääkaupunkiseudulla. Poliisin mukaan määrää ovat lisänneet ulkomaalaiset rikolliset. Heidän osuutensa kaikista asuntomurroista oli 43 prosenttia.

– Suomalaisia kiinnijääneitä on koko valtakunnan tasolla toki vielä enemmän, mutta pääkaupunkiseudulla ja etenkin Helsingin sekä Länsi-Uudenmaan alueella kahdeksan kymmenestä asuntomurtoihin liittyvistä rikoksesta epäillystä on tullut tai lähtöisin ulkomailta, kertoo poliisitarkastaja Jyrki Aho Poliisihallituksesta.

Ahon mukaan Suomeen tullaan tekemään suuria määriä rikoksia nopeaan tahtiin, jonka jälkeen maasta poistutaan eri reittejä ja eri kulkuvälineillä.

Muiden Pohjoismaiden lukuihin on vielä matkaa. Suomessa tehtiin viime vuonna 1 800 asuntomurtoa, kun Norjassa poliisi kirjasi noin 4 300 asuntoihin liittyvää rikosilmoitusta, Ruotsissa 22 000 ja Tanskassa lähes 30 000.

Ahon mukaan parhaita keinoja asunnon suojaamiseen ovat naapuriapu, lukkojen toimivuus, hämärän ja pimeän aikana valaistus, hälytysjärjestelmät, kamerat ja niistä varottavat kyltit.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Toinenkin murtosarja Espoossa – useita murtoja Laaksolahdessa ja Westendissä18.5.2018 13.13
Katso kuvat – Poliisi etsii Espoon helmikuiselle murtosaaliille omistajia18.5.2018 13.08
Yli 20 000 euron Omega ja kasa Rolexeja saaliina – Espoota piinanneen murtosarjan epäilty jäi kiinni 3 400 kilometrin paon jälkeen28.2.2018 13.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu