Kulttuuri

Talomuseo Glimsiin suunnitellaan 7,5 miljoonan euron kävijäkeskusta

Talomuseo Glimsin alue on miellyttävä paikka, jonne tullaan oppimaan, nauttimaan tunnelmasta ja viettämään aikaa. Uusi kävijäkeskus mahdollistaisi toiminnan laajentamisen ja kehittämisen.

Arkisto / Anneli Tuominen-Halomo

Talomuseo Glimsiin suunnitellaan uutta kävijäkeskusta, joka mahdollistaisi talomuseon toiminnan kehittämisen ja laajentamisen. Nyt museon toimintaa rajoittaa lämpimien sisätilojen puute ja tilojen esteellisyys.

Vuotuinen kävijämäärä voisi investoinninin jälkeen nousta vähintään 35 000–40 000 kävijään vuodessa.

Glimsin kävijäkeskuksen myötä museoalueen rakennuksista museon päärakennus, kahvilarakennus ja työpajatila Pikkutupa vapautuisivat uuteen käyttöön.

Glimsin kävijäkeskukseen tulisi muun muassa lipunmyynti ja museokauppa, näyttelytilat pysyvää ja vaihtuvaa näyttelyä varten, Leipomoksi nimetty tila, jossa voidaan esitellä ja opettaa vanhoja ruoanvalmistusmenetelmiä, Paja, jossa esitellään raudantaontaa, metallivaluja ja muita tärkeitä entisajan käsityötaitoja sekä Tupa, jossa voi tehdä erilaisia puhdetöitä, kuten kehrätä lankaa.

Lisäksi kävijäkeskuksessa olisi kahvila ja muun muassa Aulatori eli suuri monitoimitila, jossa voi järjestää avajaisia, seminaareja, luentoja ja juhlia ja jossa koululaiset voivat tehdä tehtäviä ja syödä eväitä.

Uusien tilojen myötä museossa voitaisiin aloittaa kurssitoiminta, jota kävijät ovat kovasti toivoneet. Omavaraistalouden aikaiset ruoanvalmistustaidot ovat katomassa kovaa vauhtia, ja Talomuseo Glims haluaa omalta osaltaan olla mukana palauttamassa näitä taitoja.

Kävijäkeskusta suunnitellaan museon viereiselle, Espoon kaupungin omistamalle korttelialueelle. Alustavien suunnitelmien mukaan uuden kävijäkeskuksen rakentaminen maksaisi noin 7,5 miljoonaa euroa.

Espoon kulttuurilautakunta on hyväksynyt talomuseo Glimsin kävijäkeskuksen tarveselvityksen ja esittää Tilapalvelut-liikelaitokselle kävijäkeskuksen hankesuunnitelman laadinnan aloittamista vielä vuoden 2018 aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Perinteinen museokahvila sai uudet yrittäjät Espoossa – tavoitteena perheystävälliset hinnat7.6.2018 19.45
Talomuseo Glims valmistautuu kesään – Käsityöherännäiset innostuivat perinteisistä työtavoista23.5.2018 13.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu