Kulttuuri

Mitä syntyi, kun teoksen pohjana on neliö? – Vastaus on Galleria Aarnissa

Sopiiko tämä tähän? Kuvataiteilija Antti Minkkinen miettii etsiessään paikkaa omalle maalaukselleen.

Anneli Tuominen-Halomo

Espoon kuvataiteilijat ry:n perinteinen kesänäyttely Galleria Aarnissa Heikintorilla keskittyy tänä vuonna metro-, kuvataide- ja Espoo-mielikuviin.

Kaikki näyttelyn teokset kooltaan 40x40 cm metron logoa mukaillen. Kolmiulotteiset teokset on toteutettu samoilla mitoilla.

Näyttelytyöryhmään kuuluivat näyttelykoordinaattori Seela Petra Galleria Aarnista sekä taiteilijat Antti Minkkinen ja Marja-Leena Valkola.

Aiempina kesinä taiteilijat ovat saaneet tuoda tarjolle vapaasti valitsemiaan töitä jurytettäväksi, mutta nyt näyttelytoimikunta päätti järjestää teemallisen kesänäyttelyn.

M Art Espoo -teema toimii hyvin. Taiteilijat ottivat haasteen hyvin vastaan, ja näyttelyyn osallistuu 31 taiteilijaa, kukin 1–2 teoksella.

– Aika monella on työssään oranssia. Niin on minullakin, Antti Minkkinen naurahtaa näyttelyn ripustusta viimeistellessään.

Espoon kuvataiteilijoista on mukana muun muassa yhdistyksen tuore jäsen Hanna Rinta-Mänty. Kantaaottavia teoksia on muun muassa Heikki Pasaselta, joka näkee maisemassa paljon betonia. Hän on antanut teoksilleen nimet Trombi ja Uutta rakentamassa. Myös Susanna Suikkari näkee muutoksen kriittisin silmin, sillä hänen teoksensa on saanut nimen Menetetty maisema. Päivi Eerikäinen sen sijaan näkee metron tuoman muutoksen positiivisemmin. Matinkylä ja Niittykumpu -nimisissä teoksissa on tyytyväisiä matkustajia.

Näyttely on avoinna torstaina 21. kesäkuuta kello 11–16, juhannuksen jälkeen 26.–29. kesäkuuta kello 11–18 sekä 3.–5. ja 10.–12. heinäkuuta kello 12–17.

Näyttely on avoinna yleisölle 12. heinäkuuta asti osin jäsenistön talkoovoimin. Sen jälkeen näyttely jatkuu ikkunanäyttelynä heinäkuun loppuun asti Kauppamiehentien puolella olevien ikkunoiden kautta. Kauppamiehentien puolella katukiveyksessä on Marja-Leena Valkolan teos.

Lisää aiheesta

Galleria Aarni esittelee taidetta Heikintorilla25.4.2014 12.20
Noin 50 tulkintaa samasta teemasta26.6.2015 08.00
Taiteilija kasvatti 2 000 raatokärpästä teoksiaan varten – materiaalina myös luita ja muovia28.9.2017 13.32

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu