Puheenaihe

Hesarin jättikysely paljasti ainutlaatuista tietoa 7 000 naisen orgasmista – yksi syy on ylivoimaisesti suurin este orgasmin saamiselle

SEKSI  Ylivertaisesti merkittävimmäksi syyksi siihen, että nainen ei saa orgasmia, paljastui vaikeus keskittyä seksiin.

Kuvituskuva.

Arkisto

Helsingin Sanomien suomalaisnaisille tekemä kysely paljastaa ainutlaatuista tietoa naisen orgasmista.

Kyselyn toteutuksessa mukana ollut seksitutkija tutkija Osmo Kontula Väestöliitosta sanoo, että koskaan aikaisemmin tutkijat eivät ole saaneet käsiinsä yhtä laajaa aineistoa. Kyselyyn vastasi peräti 7000 naista.

Myös vastausten sisältöä Kontula kuvailee yksityiskohdistaan ainutlaatuiseksi.

Kontulan mukaan tutkijat käyvät maailmalla yhä polemiikkia perusasioista, kuten klitorisorgasmin ja g-pisteorgasmin merkityksestä, mutta uuden kyselyn valossa naisen orgasmiin vaikuttavat tekijät ovat aivan muualla.

HS-kyselyssä ylivertaisesti merkittävimmäksi syyksi siihen, että nainen ei saa orgasmia, paljastui vaikeus keskittyä seksiin.

Tällöin rakastelun aikana mieleen nousee häiritseviä asioita, kuten työ tai lapset, rahahuolet tai pelko siitä, että naapurit kuulevat tai lapset heräävät. Taustalla ovat usein stressi ja väsymys, tai murhe ja paha mieli.

– Tämä on iso uutinen, Kontula sanoo, sillä aiemmin orgasmin esteitä on etsitty ihan muista tekijöistä.

Tieto on sikälikin merkittävä ja monelle naiselle vapauttava, että syitä ongelmiin ei haeta enää sisäisistä vaan ulkoisista tekijöistä.

Kyselyn mukaan monilla naisilla keskittymistä haittaa myös huoli omasta itsestä. Mielessä pyörivät ulkonäkö, riittävyys naisena, sek­suaalinen itsetunto tai lihominen

Muina tekijöinä kyselyssä nousi esiin se, kuinka tarpeellista on klitoriksen stimulointi ja miten puutteellista se yhä on.

Myöskään viinilasillinen ei orgasmiin yleensä auta vaan monet sanovat, että alkoholi estää orgasmin. Monet naiset mainitsevat orgasmin esteeksi myös fyysisen tunnottomuuden alapäässä ja mielialalääkkeet.

Harvemmin mainittuja mutta silti usein toistuvia orgasmin esteitä ovat hormonaalinen ehkäisy, parisuhdeongelmat, oma häpeä tai se, että kumppania pitää aina ohjata ja neuvoa. Myös miehen kieltäytyminen suuseksistä mainittiin sekä kumppanin itsekeskeisyys ja liian lyhyet yhdynnät.

Miehen erektio-ongelmat olivat listalla nekin, mutta se, tai sen mitta, mistä usein puhutaan, sai vain harvoja mainintoja

– Pieni peniskin mainitaan, mutta harvoin, Kontula sanoo HS:lle.

Oletko tyytyväinen seksielämääsi?

En
52% (278 ääntä)
Kyllä
48% (252 ääntä)
Ääniä yhteensä: 530

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tutkimus paljastaa: Karu totuus suomalaisnaisten orgasmista24.5.2016 10.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu