Puheenaihe

Kirkkonummi tarjoaa kuntalaisille toripaikkoja ilmaiseksi − kokeilulla halutaan elävöittää autioita toreja

Kirkkonummen keskustan tori on kesälläkin hiljainen. Torikahvila on kuitenkin yleensä paikalla.

Paavo Rantalainen

Kirkkonummen kunnan kaksi toria halutaan saada ainakin kahtena päivänä viikossa eläviksi. Kunta teki pikapäätöksen, jonka mukaan viikottain kahtena päivänä toripaikat ovat ilmaisia.

Varsinkin Kirkkonummen keskustan torin tyhjyys on ollut puheenaiheena pitkään. Vuosien mittaan torielämä on hiipunut lähes tyystin. Toinen Kirkkonummen toreista on Veikkolassa.

Keskustan torilla on huhtikuusta lähtien pidetty pienyrittäjätoria.

Torien hiljaisuus nousi puheeksi kunnanhallituksessa viime viikolla. Kuntatekniikan lautakunta päätti sen jälkeen pikavauhtia avata torit kuntalaisten vapaaseen käyttöön torstaisin ja lauantaisin. Torstaisin toriaikaa jatkettiin kello 19:ään. 

Kahtena viikonpäivänä toreilla ei peritä mitään maksua, eikä myyntipaikkaa tarvitse varata. Kokeilu alkaa heti juhannuksen jälkeen 25.6. ja jatkuu elokuun loppuun.

Jos paikalla on kausipaikan varanneita myyjiä, heidän toripaikoilleen ei saa mennä. Alatori on lisäksi joka toinen torstai varattu ProLocaliksen pienyrittäjätorin käyttöön eli toimintaa,n joka alkoi huhtikuussa.

Autoja ei saa parkkeerata toreille, ja paikalle tulevien myyjien on itse vastattava turvallisuudesta ja mahdollisista vahingoista kolmansille osapuolille sekä siivottava jälkensä.

Tarkemmat tiedot vapaasta torimyynnistä löytyvät kunnan nettisivuilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Harmaus pois – Kirkkonummen torin laidalla on nyt kuvia Kalevalasta 11.8.2017 11.00
Tämä mies ei pelkää työtä – 30 vuotta toriyrittäjänä, 12 tuntia päivässä17.1.2016 05.36

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu