Puheenaihe

Hovioikeus hylkäsi miljoonakanteen – Eero Lehdeltä vaadittiin yli 12 miljoonaa euroa

Eero Lehden ja Pauli Hyppösen välinen kiista sai päätöksen hovioikeudelta.

Keravalainen kansanedustaja Eero Lehti (kok.) ei ole hovioikeudenkaan mukaan yli 12 miljoonaa euroa velkaa talousrikoksista tuomituille liikemiehille Pauli Hyppöselle ja Heikki Loukasmäelle.

Helsingin hovioikeus ei muuttanut Tuusulan käräjäoikeuden maaliskuista tuomiota.

Käräjäoikeus hylkäsi liikemiesten kanteen selvästi perusteettomana ja velvoitti miesten Polinia-osakeyhtiön korvaamaan Lehden oikeudenkäyntikulut, yli 8 200 euroa korkoineen. Miesten omat oikeudenkäyntikulut nousevat jopa yli 100 000 euroon.

Kaksikko yritti karhuta Lehdeltä oikeudessa yli 8,6 miljoonaa euroa viivästyskorkoineen.

Kaksikon mukaan Lehti aiheutti Pauli Hyppösen pojan, Eetu Hyppösen, yhtiön konkurssin vuonna 2006. Keravalla asunut poika pyysi Lehteä aikoinaan yhtiökumppaniksi ja Lehti vetäytyi yhtiöstä ennen sen konkurssia.

Oikeuden mukaan Pauli Hyppönen pyöritti poikansa yhtiötä tosiasiallisesti oman ja liikekumppaninsa Loukasmäen yhtiön, Polinia Oy:n kautta.

Yhtiö väitti Lehden tilanneen siltä keräilyrahoja ja toimittaneen Lehdelle neljä rahalähetystä vuonna 2003. Lehti kiisti tilanneensa tai saaneensa mitään.

Oikeus uskoi Lehteä, koska se ei löytänyt miesten väitteen tueksi mitään todisteita.

Yhtiö väitti aloittaneensa velan perinnän Lehdeltä vuonna 2003, mutta käräjäoikeudessa se ei pysynyt todistamaan perintää. Oikeus hylkäsi kanteen ja katsoi, ettei Eero Lehti ollut rahatilauksissa osana. Velka olisi joka tapauksessa ehtinyt vanhentua, oikeus huomautti.

Polinia Oy:n edustaja teki valituksen asiasta määräaikaan mennessä hovioikeuteen vaatien, että käräjäoikeuden välituomio kumotaan ja kanne hyväksytään.

Hovioikeus tutki perusteet jatkokäsittelyluvan antamista varten, eikä syytä luvan antamiseen ollut, sillä käräjäoikeuden ratkaisun lopputuloksen oikeellisuutta ei ollut aihetta epäillä valituksessa esitettyjen seikkojen perusteella.

Käräjäoikeuden ratkaisu jäi pysyväksi. Muutosta ratkaisuun voi hakea korkeimmasta oikeudesta, jos valituslupa myönnetään.

 

Otsikkoa muokattu 10.35 4.7.2018

Kyse kolikkokaupasta

Asiassa oli kyse Pauli Hyppösen pojan yhtiön Ucce Oy:n keräilyrahabisneksestä.

Eero Lehden väitettiin vastaanottaneen rahatilauksen yhtiöltä,

Käräjäoikeuden mukaan velka olisi jo vanhentunut, vaikka väite olisi kyetty perustelemaan.

Lehti ei ollut vastaajan asemassa, eikä Polinia Oy kantajan asemassa. Asia koski vain Hyppösiä ja Ucce Oy:tä. Kanne oli hylättävä.

Pauli Hyppönen sekä Heikki Loukasmäki on tuomittu aiemmin törkeän petoksen yrityksestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu