Kulttuuri

Osallistu sinäkin – jättiryijy tehdään yhdessä Espoo-päiväksi

TAIDETEOS Jättiryijyn valmistamiseen tarvitaan noin 1 400 t-paitaa.

Tekstiilitaiteilija Greta Muuri alkaa koota jättiryijyä Tapilaan 20. elokuuta.

Aino Haarala

Työpajojen, talkooporukoiden ja tekstiilitaiteilija Greta Muurin työn tuloksena Tapiolaan valmistuu Espoo-päivän viikolla jättimäinen, moderni ryijyteos.

Teosta toteuttavat 2–6 -luokkien oppilaat ja myös kaikilla kaupunkilaisilla on mahdollisuus osallistua teoksen tekoon eri puolilla kaupunkia järjestettävissä työpajoissa.

Espoon kulttuurikeskuksen liepeille Tapiolaan pystytettävän jättiteoksen on suunnitellut Espoon ammattitaiteilijan työskentyapurahan saanut tekstiilitaiteilija Greta Muuri. Teos valmistetaan ryijytekniikalla kierrätystekstiileistä.

Teokseen tarvitaan 108 000 ryijykuteen palaa. Tarvittavia palasia leikataan työpajoissa saksilla kierrätystekstiileistä. Käytettävät tekstiilit ovat pääosin puhtaita, trikoisia t-paitoja.

– Nyt tarvitsemme hurjan määrän teoksen tekemiseen osallistujia, jotta Espoo-päivän viikolla on mahdollista sukeltaa kudekuutioon ja kokea ryijytila, Greta Muuri sanoo.

Jättiryijy on 4 x 4 x 4 -metrinen kuutio, jossa on kaksi ovea. Kuutio rakennetaan strussipalkeista ja ryijypalaset kiinnitetään sen päällä olevaan puukehikkoon.

Tekstiilitaideteosta voi tehdä ohjatusti näissä kirjastoissa: 13.8. kello 10–17 Sellossa, 14.8. kello 12–17 Entressessä, 15.8. kello 12–17 Kivenlahdessa, 16.8. kello 12–17 Isossa Omenassa ja 17.8. kello 12–17 Tapiolassa.

Omatoimityöpajat ovat avoinna edellä mainituissa kirjastoissa sekä Pikku-Aurorassa 17.8. asti.

Espoo-päivää vietetään 24.– 25. elokuuta. Ohjelmassa on yli 170 kaikille avointa ja maksutonta tapahtumaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Värejä rakastava Greta Muuri tekee taidetta käytetyistä tekstiileistä12.4.2018 07.30
Kirjailija hyödyntää tuttuja paikkoja – kauhua Porkkalassa ja fantasiaa Soukassa31.1.2018 08.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu