Puheenaihe

Varastoduunari Kristerillä, 59, on karu tilanne – "En usko, että saan enää töitä"

Varastotyöntekijät Krister Degerman (vas.) ja Jarkko Tokkari odottivat lopettamispäätöstä, mutta se tuli nopeammin kuin he kuvittelivat.

Anton Soinne

– Täytän 59. Tää oli nyt tässä. En usko, että saan enää töitä, varastotyöntekijä Krister Degerman sanoo Keravan Tukon portilla Keski-Uusimaan haastattelussa.

Keravalla toimiva Tuko Logistics Osuuskunta ilmoitti alkuviikolla aloittavansa koko henkilökuntaa koskevat yt-neuvottelut. Yhtiön sivulla olevassa tiedotteessa sanotaan, että Tukon hallituksen tämän hetkisen käsityksen mukaan Tukon liiketoiminnat joudutaan ajamaan alas. Yt-neuvottelut koskevat noin 170 tukolaista.

Pääluottamusmies Kim Savolainen pitää toiminnan lakkauttamista isona menetyksenä Keravalle.

Tuko on päivittäistavarakaupan valikoima-, hankinta- ja logistiikkapalveluyhtiö. Tukon tulos on toimitusjohtaja Juha Viskarin allekirjoittaman tiedotteen mukaan ollut vuodesta 2017 eteenpäin merkittävästi tappiollinen. Syiksi luetellaan Suomen Lähikaupan siirtyminen Ruokakeskon omistukseen, Wihuri Oy:n oman hankinta- ja logistiikkakeskuksen rakentaminen ja Stockmann Herkku liiketoiminnan siirtyminen S-ryhmän omistukseen. Myös Heinon Tukku Oy lopetti Tuko-hankinnat.

Wihurin hankintojen poistumisen jälkeen Tukolla ei ole osuuskunnan jäsenyyteen perustuvia asiakkaita. Toiminnan jatkaminen ulkopuolisten asiakkaiden ja pienten volyymien varassa, ei tiedotteen mukaan tule olemaan mahdollista.

– Reilu pari vuotta on ollut aika mankelia, 17 vuotta Tukolla ollut Jarkko Tokkari sanoo.

Hän sanoo jäävänsä kaipaamaan hyvää työyhteisöä.

Niin Tokkari kuin Degermankaan ei tiedä, onko uutta yrittäjää tulossa tiloihin.

– Iso pelko on, että sinne ei tule ainakaan tukolaisia töihin.

Tokkarilla pitkään olleena on kuuden kuukauden irtisanomisaika.

– Mitähän täällä puolen vuoden päästä on vielä tekemistä, Tokkari pohtii.

Asiasta kertoi ensin Keski-Uusimaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu