Puheenaihe

Ekaluokkalaisia jäänyt ilman kyytiä − Kirkkonummen koulukuljetukset ovat takkuilleet pahasti kolme päivää

Kirkkonummella koulut alkoivat keskiviikkona.

Paavo Rantalainen

Kirkkonummen kunnan koulukuljetukset ovat takellelleet ensimmäisinä koulupäivinä pahasti. Ongelmia on ollut yhdellä liikennöitsijällä, jolla on lähes kaikki sopimuslinjat.

Kuntaan on tullut kolme päivää runsaasti palautetta vanhemmilta, joiden lapset eivät ole päässeet kouluun tai autot ovat tulleet niin paljon myöhässä, että lapset on kyyditty omin voimin.

− Tilanne on erittäin vakava, kun on kyse vielä monesti ekaluokkalaisista, jotka ovat aloittaneet koulukäynnin. Koulukyyti on erittäin tärkeä osa koulunkäynnin turvallisuutta, sanoo Kirkkonummen opetustoimen hallintopäällikkö Tiina Koivisto.

Kirkkonummi kilpailutti viime keväänä koululaisten sopimusliikenteen eli niiden oppilaiden kyydit, jotka menevät kouluun ja takaisin muuten kuin HSL:n vuorobusseilla.

Kilpailutuksessa helsinkiläinen First Profit Oy voitti lähes kaikki linjat, joita on Kirkkonummella 34. Yhtiö sai hoitaakseen 27 linjaa.

Sopimusliikenteessä kuljetetaan päivittäin noin 330 lasta. Loput tuhat koululaista, joille on järjestetty koulukuljetus, kulkevat koulumatkansa HSL:n busseilla.

Ongelmat ovat kunnan mukaan olleet yksin omaan First Profit -yhtiön linjoilla. Yhtiö on hoitanut ennenkin koulukuljetuksia Kirkkonummella, mutta pienemmässä määrin kuin nyt.

Yhtiötä on Koiviston mukaan kunnan puolelta puhuteltu erittäin vakavasti ja pyydetty kirjallista selvitystä.

− Kysymys on selkeästi sopimusrikkomuksesta, josta tulee seuraamuksia.

Yhtiön oli Koiviston mukaan luvannut parantaa tilannetta jo perjantaiksi, mutta valituksia on tullut edelleen.

− Heillä on nyt viikonvaihde aikaa saada liikenne kuntoon ja he ovat luvanneet tehdä hartiavoimin töitä. Maanantaina liikenne pitää olla kunnossa, se on ehdoton takaraja, Koivisto painottaa.

Kyseessä on ollut Koiviston mukaan niin pahoja laiminlyöntejä, että voitaisiin harkita sopimuksen purkamista.

− Sopimuksen irtisanominen olisi kuitenkin erittäin vaikeaa, koska mistä ihmeestä yht´äkkiä saataisiin uusi liikennöitsijä.

Yhtiö on luvannut aikatauluttaa reittejään uusiksi viikonvaihteen aikana. Vanhemmat voivat ottaa yhteyttä lauantaina ja sunnuntaina suoraan liikennöitsijään. Yhteystiedot löytyvät kunnan nettisivuilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Koulut alkavat pian Espoossa ja Kirkkonummella – Kauniaisissa loma jatkuu5.8.2018 07.15
Espoo teki Kajonin virheistä tutkintapyynnön poliisille – Syksyn kuluessa jo 12 pieleen mennyttä koulukyytiä15.12.2017 17.10
Espoon mitta täyttyi koulukyytien ongelmista – kuljetusyrittäjä vaihtoon17.11.2017 15.36
Ekaluokkalaisen koulukyyti puolitoista tuntia, matka pari kilometriä – Espoolaisäiti: "Ei herätä luottamusta"22.8.2017 20.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu