Kulttuuri

Kuusi konserttia – Hvitträskissä tunnelmoidaan kamarimusiikilla

Eetu Ranta-aho on yksi Hvitträskin kamarimusiikkitapahtuman taiteilijoista.

.

Hvitträskin ateljeekotimuseossa Kirkkonummella on 24.–26. elokuuta kamarimusiikkifestivaali, jonka järjestävät suomalaiset kamarimuusikot.

Tapahtumaa tuottavat muusikot Beata Antikainen ja Heidi Rahkonen halusivat palauttaa musiikin Hvitträskiin. Aikanaan ateljeekodissa soi usein musiikki, sillä talossa vieraili taiteilijoita, säveltäjiä ja kapellimestareita.

–Hvittträskin tunnelma ja musiikin ikiaikainen voima, virta menneestä tulevaan ja virta ajasta ikuisuuteen kuljettavat kuulijan taiteen ihmeellisen voiman äärelle, jossa aika ja paikka eivät enää ole merkityksellisiä, Heidi Rahkonen ja Beata Antikainen miettivät.

Festivaalin kuusi konserttia kertovat tarinaa niistä tunnelmista, joita muusikoiden vierailu Hvitträskiin synnytti.

Avajaiskonsertissa Gabriel Fauren impressionistinen musiikki saattelee konserttikuulijan ulos tilasta, puutarhaan ja sitä ympäröivään luontoon, loppukesän viilenevän iltapäivän tuoksuihin ja vapauteen.

Lauantain iltapäiväkonsertissa kuullaan nuoren suomalaisen säveltäjän Eetu Ranta-ahon (1992-) sävellys jousisekstetille. Tilausteos kuljettaa musiikin ja kuulijjoita rakennuksen tiloissa.

Festivaalin huipentaa päätöskonsertissa soivat Olivier MessiaeninAikojen lopun kvartetto ja kamarisovitus Mahlerin neljännen sinfonian viimeisestä osasta.

Konserteissa esiintyvät muun muassa viulisti Abel Puustinen, sellisti Beata Antikainen, pianisti Fanny Söderström, kontrabasisti Heidi Rahkonen, klarinetisti Helmi Malmgren, alttoviulisti Jaakko Laivuori ja koloratuurisopraano Piia Komsi.

Konsertteja Hvitträskissä

Hvitträskin kamarimusiikkifestivaali 24.–26. elokuuta. Viikonlopun kuudessa konsertissa kuullaan sekä vanhempia että aivan uusiakin teoksia niin Suomesta kuin Euroopastakin.

Kuhunkin konserttiin mahtuu 70 musiikinystävää. Konsertteihin on vielä muutamia ennakkovarattavia paikkoja jäljellä. 20 lippua on ostettavissa paikan päältä.

Aikuiset 9 euroa, alennuslippu 6 euroa, lapset 7–17 vuotta 3 euroa, perhelippu 20 euroa, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Museokortilla ilmaiseksi.

Perjantaina 24. elokuuta kello 18 avajaiskonsertti nimeltä Hvitträsk, joka sisältää sisältää mm. Gustav Mahlerin ja Jean Sibeliuksen sävellyksiä. Kello 21 alkaa myöhäisillan konsertti Yön runo.

Lauantai 25. elokuuta kello 13 johdatus konsertin teemaan musiikki ja arkkitehtuuri. Ogives-konsertti kello 14. Iltakonsertissa kello 18 Luontokuvia.

Sunnuntai 26. elokuuta on tarjolla kaksi konserttia: kello 14 Yhdessä ja kello 18 päätöskonsertti Vokaliisi enkelille.

Hvitträsk, Hvitträskintie 166, Luoma, Kirkkonummi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu