Kulttuuri

Liki 200 maksutonta tapahtumaa – Espoo-päivä levittäytyy kaupungille

KULTTUURI Espoolaisten oma kaupunkijuhla, Espoo-päivä tarjoaa liki 200 ilmaista tapahtumaa eri puolilla kaupunkia.

Espoo-päivä tarjoilee valtavan määrän mukavaa tekemistä ja yhdessäoloa. Viime vuonna kokoonnuttiin muun muassa syömään Espoon taivaan alle.

Jussi Hellsten

Jotain vanhaa ja jotain uutta, mutta yhdessä toteutettua tarjoaa Espoo-päivä tänäkin vuonna. Tapiolassa tapahtuu paljon. Näyttelykeskus Weegeen museoissa on runsaasti ohjelmaa. Siellä voi tutustua Muovisydämeen, joka on Mika Taanilan 50-vuotiaalle Futuro-talolle tekemä ääni-installaatio. Taiteilija on haastateltavana perjantaina kello 18.

Lasten kulttuurikeskus Pikku-Aurorassa on perjantaina avajaisaamu, kun siellä juhlistetaan käyttöön kunnostettua Meijeriä kello 9 alkaen. Ohjelmassa on Hiirulaisten kesämuistoja -muskarimeininkiä ja muuta kivaa. Lauantaina Meijerin iltapalaklubilla nautitaan iltapalaa Samae Koskisen musiikin säestyksellä kello 18.30.

Talomuseo Glimsissä juhlistetaan 60-vuotiasta Espoon kaupunginmuseota pelimannimusiikilla ja Kino Riihessä esitetään Koiramäki-piirrettyjä.

Espoon keskuksessa Galleria Espoonsillassa järjestetään perjantaina runosymposium, johon kaikki halukkaat saavat osallistua lempirunollaan. Perjantaina kello 14 ja lauantaina kello 12 galleriassa on Musiikkiopisto Avonian oppilaiden konsertti.

Kotiseututalo Parkvillanissa Leppävaarassa on avoimet ovet perjantaina kello 15–18, samalla voi osallistua piknikille omin eväin.

Matasaaren kappelissa Soukassa kuullaan Susanna Tolletin ja Eeva-Liisa Malmgrenin esittämää meditatiivista musiikkia perjantaina kello 17.30 alkaen.

Musiikkia on luvassa perjantaina myös Leppävaaran kirkossa, missä Edu Kettunen ja Mika Kuokkanen esittävät Lauluja elämästä kello 19.

Kannusalin Kannuklubi tarjoaa suomiräpin parhaita, kun lavalle nousevat Prinssi Jusuf, Seksikäs-Suklaa ja Dosdela & VG+ kello 19 alkavassa konsertissa. Ilmaisliput jaetaan Lippupisteen verkkokaupassa.

Konttikino vie Suurpeltoon (Suurpellon Puistokatu 18) suomalaisia elokuvia monikulttuurisuuden ristipaineista kello 17 alkaen.

Lauantaina saadaan maistiaisia siitä, millainen on Espoon Kaupunginteatterin pian ensi-iltansa saava Esitystalous 3 – RADIO -näytelmä. Avoimet harjoitukset alkavat Revontulentie 8:ssa kello 11.30 ja 13.30, lapsille kulissikierroksia tasatunnein alkaen kello 11. Myös Espoon kirjailijoita on tavattavissa teatterissa.

Olarissa Ruomelanraitilla oleva puistikko on nimetty Eero Valjakan puistoksi. Nimeämistä juhlistetaan kello 11.

Tapiolan ortodoksisessa kirkossa, Kaupinkalliontie 2, on opastettuja kierroksia ja kesäkahvila kello 11–16.

Otaniemen kartanokävelyllä tutustutaan aikaan ennen teekkareita ja Otaniemen viimeisimpiin muutoksiin. Lähtö on kello 12 Alvarinaukiolta. Lisäksi Otaonnelaan ja 125-vuotiaaseen teekkarilakkiin tutustutaan kello 12 Jämeräntaival 3:sta alkavalla kierroksella.

Jäteautoon, lakaisukoneeseen ja Monitoimikone Willeen pääsee tutustumaan Tapiolan Lämmön avoimissa ovissa kello 13–16, Kalevalantie 5.

Mäkkylän taiteilijatalossa (Mäkkylänkuja 3) on avoimet ovet lauantaina kello 12–17. Monipuolisen ohjelman ja työhuoneiden lisäksi voi tutustua Espoo Artin perustajajäsenen Anni Sundqvistin muistonäyttelyyn aulassa ja kirjastossa.

Korjaus juttuun 20.8.2018 kello 9.26: Espoon kaupunginteatterin Esitystalous 3 – RADIO -näytelmän toiset avoimet harjoitukset alkavat kello 13.30, eivät kello 14.30, kuten jutussa aiemmin luki.

Espoo-päivä

Espoo-päivää vietetään perjantaina 24. ja lauantaina 25. elokuuta.

Mukana on yli 170 tapahtumaa, joiden toteuttamisesta vastaavat yhteisöt, yritykset ja kaupunki.

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Kaikki tapahtumat löytyvät sivulta espoopäivä.fi.

Viime vuonna Suomen täyttäessä 100 vuotta Espoo-päivää oli tekemässä yli 3 000 ihmistä, jotka mahdollistivat lähes 300 tapahtuman kokonaisuuden. Viikonloppu kokosi ennätykselliset 75 000 kaupunkilaista Espoo-päivän viettoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Osallistu sinäkin – jättiryijy tehdään yhdessä Espoo-päiväksi12.8.2018 09.00
Espoo-päivän ohjelmaa tehdään nyt6.5.2018 19.15
Lumikki-lehmä oli yksi Espoo-päivän tähdistä28.8.2017 09.55

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu