Puheenaihe

Espoolaiskoulun väistötilassa opiskellaan 50 ilmanpuhdistimen avulla – "Seuraamme, miten alkavat vaikuttaa"

Jousenkaaren koulu siirrettiin väistöön Rehtorintielle Espoonlahteen reilut kaksi vuotta sitten. Alun perin väistön kerrottiin kestävän enintään kesään 2018 saakka.

Arkisto / Päivi Tuovinen

Rehtorintien koulukiinteistössä surraa viitisenkymmentä sisäilmapuhdistinta. Espoonlahdessa Rehtorintiellä käyvät koulua tapiolalaiset Jousenkaaren koululaiset, joiden oma koulu otettiin reilut kaksi vuotta sitten pois käytöstä huonon sisäilman vuoksi.

Myös Rehtorintiellä on oireiltu.

Kiinteistössä tehtiin talvella julkisivujen kuntotutkimus. Myös Espoon seudun ympäristöterveys on tarkastanut kiinteistön. Tutkimuksissa ei havaittu sisäilmaa heikentäviä mikrobivaurioita. Kiinteistö odottaa kuitenkin peruskorjausta, jonka on määrä alkaa vuoden päästä.

Jousenkaaren koulun rehtori Päivi Harjula kertoo, että hän sai viime lukuvuonna koulun henkilökunnalta viestiä oireista, jotka saattavat johtua huonosta sisäilmasta.

– En voi sanoa kenellekään, että tämä on täysin ongelmaton sisäilmaltaan. Siksi tänne on tuotu ilmanpuhdistimia. Nyt seuraamme, miten ilmanpuhdistimet alkavat vaikuttaa, Harjula sanoo.

Jousenkaaren koululaiset matkaavat Rehtorintielle näillä näkymin tämän lukuvuoden. Vuoden päästä jousenkaarelaisten on määrä aloittaa Niittykummussa Uusikummun koulukiinteistössä, jota NCC parhaillaan remontoi koulukäyttöön sopivaksi ja jonka Espoo vuokraa opetuskäyttöön Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varmalta.

Jousenkaaren koulun tontille rakennetaan myöhemmin uusi koulu. Tavoitteena on vuosi 2021.

– Uusikummussa pääsemme jälleen takaisin omalle koulualueellemme. Ainahan toivomme, että pääsisimme takaisin Jousenkaareen, mutta paluu alueellekin on hyvä asia. Poliittisessa päätöksenteossa asioista on nyt päätetty näin, ja näin mennään, Harjula sanoo.

Aarnivalkean koululaisten pitäisi puolestaan päästä vuoden päästä elokuussa aloittamaan lukuvuosi oman koulun tontille rakennettavissa siirtokelpoisissa tiloissa. Tällä hetkellä Aarnivalkean koululaiset ovat väistössä Pohjois-Tapiolan koulussa Sepontiellä. Pohjois-Tapiolan koulukin vaatii peruskorjausta. Remontti alkaa vuoden päästä kesällä.

Huonokuntoinen Aarnivalkean koulu on tarkoitus purkaa ja tilalle rakentaa uusi. Uuden koulun valmistumiseen menee kuitenkin kymmenen vuotta, sillä siirtokelpoinen koulu on tarkoitus liisata kaupungin käyttöön kymmeneksi vuodeksi.

Rehtorintiellä järjestetään tiedotustilaisuus kiinteistön kunnosta ja tehdyistä remonteista tiistaina 21.8. kello 18–19.30.

Muita väistöjä

Haukilahden koulussa tehdään elinkaarta jatkavia korjauksia. Oppilaat ovat väistössä Nihtisillassa, osoitteessa Kutojantie 2.

Karamzinin koulun vanha puoli ja liikuntasali eivät ole käytössä. Remontin pitäisi valmistua ensi kesänä.

Pakankylän koululaiset ovat väistössä elokuuhun 2019 saakka. 1.–5. luokkien oppilaat opiskelevat Niipperin koululla ja 6. luokan oppilaat Koulumestarin koulun tiloissa.

Rastaalan koulun niin sanottu alatalo on remontissa. Oppilaat on tiivistetty keskitaloon ja ylätaloon.

Viherlaakson yläkoulun ja lukion tilat peruskorjataan ja tiloja laajennetaan. Koulun valmistuminen on viivästymässä valituksen vuoksi loppuvuoteen 2020. Viherlaakson hankkeesta järjestetään tiedotustilaisuus 29.8. kello 17.30 alkaen osoitteessa Kievarinraitti 1-3.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Meri-Matti tulee sittenkin, Pakankylä saa jatkaa ja Jousenkaari rakennetaan uudelleen – lautakunta lisäsi kouluinvestointeja 70 miljoonalla7.3.2018 16.30
Toimistotiloja muutetaan koulutiloiksi Niittykummussa – Jousenkaaren oppilaat saavat väistötilat lähempää kotia18.8.2017 10.31
Jousenkaaren koulu saatetaan purkaa – väistö jatkunee vuoteen 20243.3.2017 11.01

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu