Kulttuuri

Miltä maistuu Tapiolan oma olut? – ensimmäinen erä on myynnissä Makujen Tapiola -tapahtumassa

KULTTUURI Historian ensimmäinen Tapiola-olut on maisteltavissa Makujen Tapiola -tapahtumassa tulevana viikonloppuna.

Otaniemessä toimiva Olarin panimo on valmistanut ensimmäisen Tapiola-oluen. Hanna Montonen iloitsee siitä, että panimon kapasiteeetti on kasvamassa. Krista Östman nuuhkaisee olutta, jossa on suklaan makua.

Päivi Tuovinen

Idea Tapiolan omasta oluesta alkoi kyteä viime vuonna Makujen Tapiola -ruokatapahtuman jälkimainingeissa.

– Asiakkaat kyselivät, miksei tapahtumassa myydä pienpanimoiden tuotteita. Pienpanimoalue tuli mukaan viime kesänä ja se sai paljon hyvää palautetta kävijöiltä, Tapiola Toimii ry:n toiminnanjohtaja Krista Östman kertoo.

Haaveissa on myös Tapiola-siideri ja Tapiola-viinikin."

Pienpanimoalueen organisoineen First Pint Oy:n Salla Siukosen ja Pekka Montinin kanssa alettiin pohtia nimikko-oluen kehittämismahdollisuuksia. Ideointi alkoi toden teolla maaliskuussa, kun joukko oluen ystäviä ja tapiolalaisia kokoontui miettimään, miltä Tapiola-oluen kuuluisi maistua.

Voisiko oluessa olla aavistus Otsolahden raikkautta, tuulahdus Mäntyviidan kalliolta ja Silkkiniityn tuoreen nurmen tuoksuakin?

Tapiola-oluen makumaailma on saanut inspiraation Tapiolan havuista ja männyistä. Se on 5,5-prosenttinen, mäntyinen pale ale.

– Tapiola-olueen on käytetty sellaisia jenkkihumalalajikkeita, joissa maistuu pihkaisuus ja mäntyisyys, Olarin Panimon myynti- ja markkinointipäällikkö Hanna Montonen kertoo.

– Sekin kävi mielessä, että tankkiin laitettaisiin neulasia, mutta niistä olisi saattanut tulla liian raju maku, hän naurahtaa.

Tarkoitus on kasvattaa Tapiola-oluesta sarja yhteistyössä kaikkien espoolaisten panimoiden kanssa.

– Ajatuksena on, että toinen Tapiola-olut on saatavissa viimeistään ensi vuonna. Haaveissa on myös Tapiola-siideri ja Tapiola-viinikin, Krista Östman sanoo.

Makujen Tapiolan panimotelttojen lisäksi Tapiola-olutta saa tuoppeihinsa myös Original Sokos Hotel Tapiola Gardenin terassilta ja muutamista muista alueen ravintoloista. Myöhemmin olut tulee pullotettuna kauppojen valikoimiin.

Olutbuumiin on Hanna Montosen mielestä monta syytä: Pienpanimot kiinnostavat ihmisiä ja ne ovat saaneet paljon julkisuutta. Suomalainen juomakulttuuri on muuttumassa, sillä nuoret eivät enää vedä kännejä, vaan maistelevat juomia. Lisäksi ihmiset haluavat tukea suomalaisia tuottajia.

– Oluesta on tullut viinin rinnakkaisjuoma. Nyt olutta arvostetaan, Montonen sanoo.

Krista Östman iloitsee siitä, että tulevassa Makujen Tapiola -tapahtumassa koko Tuulikinsilta toimii anniskelualueena. Asiakaspaikkoja on 1 100, ja alueelle ovat tervetulleita myös alaikäiset aikuisten seurassa.

Herkutellen

Makujen Tapiola -tapahtuman järjestää Tapiola toimii ry.

Tapiola-olut valmistetaan Otaniemen panimotiloissa Fat Lizardin ja Olarin panimon yhteistyönä.

Pienpanimot avoinna 24. ja 25. elokuuta kello 11–24. Mukana paikalliset panimot Fat Lizard, Olarin Panimo, Espoon Oma Panimo ja virolainen Tanker.

Pienpanimotapahtumassa on myynnissä Tapiola-olutlasi, jossa on Tapiola-logo. Laseja on tehty alle 500 kappaletta.

Katuruokarekkoja ja paikallisten yritysten kojuja on Tuulikinsillan alueella kumpanakin päivänä kello 11–19.

Elävää musiikkia, mm. Jokke with Friends kello 18–20.

Lapsille pomppulinna ja lauantaina 11–14 keppihevosrata.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tätä ei moni suomalainen ole vielä hoksannut: Pienpanimosta ostettu olut voi tuoda jopa 33 prosentin säästön5.8.2018 20.00
Kuohuvan ystäville uusi tapahtuma – Pienpanimobuumi laajenee nyt Espooseen20.9.2016 20.15
Oletko jo kokeillut olutta ruuanlaitossa? – katso herkulliset reseptit tästä28.7.2018 09.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu