Kulttuuri

X factor -tähdellä oma konsertti Louhisalissa perjantaina

Laulaja-lauluntekijä Hanna-Maaria Tuomela esittää debyyttikonsertissaan uusia ja tv-ohjelmassa kuultuja kappaleita.

Tiina Karhula

X Factor Suomi -kilpailussa viime keväänä toiselle sijalle sijoittunut Hanna-Maaria Tuomela esiintyy ensi perjantaina Louhisalissa ensimmäistä kertaa tv-kilpailun jälkeen. Hän pääsi yleisöäänestyksissä finaaliin asti esittämällä omia kappaleitaan, joten suoritus on suomalaisissa laulukilpailuissa historiallinen.

Kaikki mistä haaveilin -konsertissa kuullaan espoolaisen laulaja-lauluntekijän uusia sävellyksiä ja TV:ssä kuultuja kappaleita.

– X Factor -kilpailu oli yksi elämäni jännittävimmistä ja kasvattavimmista kokemuksista, Tuomela sanoo.

Artisti muutti Espooseen juuri kilpailun aikana.

– Olin todella iloinen siitä, että uusi kotini oli luonnon ja meren läheisyydessä Tapiolassa, jonne pääsin rauhoittumaan pitkien kuvauspäivien jälkeen.

X Factorin tärkein anti oli Hanna-Maarian mukaan se, että hän sain niin paljon tukea yleisöltä ja tuomareilta. Se taas antoi rohkeutta tehdä omaa musiikkia täysillä.

– Uskomattominta oli se, että yleisö nimenomaan vaikutti pitävän omista kappaleistani, vaikka levy-yhtiöt ovat olleet niitä kohtaan vähän epäileviä.

Tuomela kirjoittaa lauluja eletystä elämästä, ihmissuhteista, epäonnistumisista, onnistumisista ja yrittämisestä.

– Laulujeni yleisvire on toiveikas, vaikka välillä mennään hyvin syvissä vesissäkin.

Hanna-Maaria Tuomela työskentelee opettajana muun muassa Espoon työväenopistossa ja johtaa siellä Espoo Voices -kuoroa.

– Kilpailu yhdisti minua ja oppilaitani, koska he tukivat minua paljon kilpailun aikana. Varsinkin oma kuoroni Espoo Voices oli minulle tärkeä henkinen tuki koko prosessin ajan. Oppilaiden tuki tuntui mielettömän ihanalta.

– Myös TV -ohjelmassa näytettiin työtäni Espoon Työväenopistossa Espoon Kulttuurikeskuksessa, ja kuoroni esiteltiin TV -katsojille Suvi Teräsniskan seurassa, Tuomela mainitsee.

Hän kilpaili myös vuoden 2013 Voice of Finlandissa Elastisen joukkueessa.

Yksi Hanna-Maarian muusikonuran alun mielenkiintoisista tapahtumista on se, kun tasan 3 vuotta sitten julkaistiin CheekinSä huudat -kappale, jossa Hanna-Maaria on laulamassa kertosäkeessä.

– Kukaan ei tunnistanut minua nimeni perusteella, mutta ääneni moni oli kuullut jo ennen X Factor -kilpailua, Hanna-Maaria naurahtaa.

 

Lisäys: Lisätty kuvaajan nimi 29.8. klo 14.30.

Hanna-Maaria Tuomela

Kaikki mistä haaveilin -konsertti kuullaan 31. elokuuta kello 19 Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa. Lavalle nousee myös naiskuoro Espoo Voices.

Konsertti on artistin debyyttikonsertti X Factor -ohjelman jälkeen.

Hanna-Maaria Tuomela on esiintynyt yhteistyössä Suomen eturivin artistien, kuten Antti Tuiskun, Saara Aallon, Mariskan, Scandinavian Music Groupin, Diandran, Neon2:sen, DJRZY:n ja Heavyweight DJ’s:n kanssa.

Artisti on valittu Iltalehden vuoden 2016 musiikkitulokkaiden listalle.

Liput 15/10 euroa + toimitusmaksu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu