Puheenaihe

Kerroskorkeus hiertää Finnoon uuden merikaupunginosan kaavassa Espoossa

Finnoon tulevaan ytimeen on tulossa muun muassa 14 yli 12-kerroksista asuinkerrostaloa. Korkein niistä tulee olemaan 26-kerroksinen.

Cederqvist & Jantti Arkkitehdit Oy/Espoon kaupunki

Lähimmäs Finnoon lintukosteikkoa rakennettavaksi suunnitellun asuinrakennuksen kerroskorkeus jäi hiertämään kaupunkisuunnittelulautakunnassa.

Äänin 6–5 lautakunta päätyi jättämään Finnoon tulevan metroaseman ympäristöä koskevan asemakaavan pöydälle.

– Lautakunta pyytää maanomistajalta eli kaupungilta lausuntoa siitä, voisiko rakennuksen kerroskorkeus olla kolme suunnitellun viiden sijasta, kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Jouni J. Särkijärvi (kok.) huomauttaa.

Lausunto on tarkoitus saada lautakunnan seuraavaan kokoukseen, jossa kaavasta päätetään. Särkijärvi ei usko kaupungin suostuvan mataloittamiseen, sillä se merkitsisi yli 100 000 euron lovea arvioituihin maanmyyntituloihin.

Finnoon tulevaa ydintä lintukosteikon ja Fortumin voimalaitoksen ympäristössä muovaama kaava ei Särkijärven mukaan kuitenkaan tule kaatumaan muutamaan kerrokseen.

– Kaava on melko tarkkaan sellainen, kuin siitä on haluttukin. Äänestämään kyllä saatetaan joutua.

Toteutuessaan kaava mahdollistaa korkeaa asuinrakentamista metroaseman yläpuolelle ja ympäristöön. Yli 20-kerroksisia asuintorneja alueelle on tulossa viisi ja 12–19 -kerroksisia rakennuksia yhdeksän. Asemakaava-alueen korkein rakentaminen sijoittuu Finnoonsillan varrelle sekä keskustakortteliin.

Metroaseman ympäristöön on tulossa myös liikekeskus. Kaavalla suojellaan linnustoltaan tärkeä lintukosteikko. Finnoonlaakson alue muovataan virkistysalueeksi ulkoilureitteineen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu