Puheenaihe

Saunalahden koulun rehtori sai potkut – "Toimintaan on jouduttu puuttumaan usein"

Saunalahden koulu. Arkistokuva.

Arkisto/ Anneli Tuominen-Halomo

Saunalahden yhtenäisen peruskoulun rehtori Hanna Sarakorpi on erotettu.

Irtisanominen astui voimaan eilen torstaina ja siitä päätti Espoon perusopetuslinjan päällikkö Ilpo Salonen.

Sarakorvella on kuuden kuukauden irtisanomisaika, mutta hänen työtehtävänsä päättyivät saman tien, Salonen toteaa. Hän ei halua avata tapausta juuri enempää.

– En kommentoi tätä yksittäistapausta. Yleisellä tasolla sanon, että asianosaisen kanssa järjestetään kuulemistilaisuus vähintään viikko ennen päätöksen tekoa.

Rehtorin irtisanominen on koululle jonkinasteinen pysäytys, Salonen kuvaa. Hän painottaa kuitenkin, että Saunalahden koulu toimii edelleen normaalisti.

Oppilaille ja heidän huoltajilleen toimitetussa Wilma -viestissä Salonen kirjoittaa, että Saunalahden koulun rehtorin toimintaan on viime vuosien aikana jouduttu puuttumaan useaan kertaan.

"Oppilaiden, henkilöstön ja koulun toiminnan kannalta tehty päätös rehtorin vaihtumisesta oli välttämätön", Salonen perustelee viestissä.

Sarakorven seuraajasta käydään Salosen mukaan neuvotteluja.

– Ei meillä ole rehtoreita valmiina jonossa. Selvittelemme, kuka siihen tehtävään voisi siirtyä.

Koulun virka-apulaisrehtori Minna Welin jatkaa omassa tehtävässään ja toimii myös rehtorin sijaisena jonkin aikaa.

Pitkäaikainen rehtori Hanna Sarakorpi huomioitiin alle vuosi sitten Suomen asiakasteko -kunniamaininnalla CXPA Finlandin Customer Experience Day -tapahtumassa.

Kunniamaininnan perusteena olivat innovatiiviset toimintatavat ja ratkaisut, joita Sarakorpi on etsinyt kouluhyvinvoinnin lisäämiseksi ja syrjäytymisen vähentämiseksi. Hän on kehittänyt asiakaslähtöisen palveluorganisaation, jolla tähdätään lapsen kokonaisvaltaiseen kehitykseen, todettiin Espoon kaupungin verkkosivuilla viime vuoden lokakuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu