Puheenaihe

Miljardi-investoinneista sopu Espoossa: Neljää koulukorjausta aikaistetaan, viiteen päiväkotiin rahat – Katso miten kävi sinun lähikoulusi

Homekouluista kärsivä Espoo käyttää koulu- ja päiväkotien rakentamiseen ja korjaamiseen reilun miljardin vuoteen 2030 mennessä.

Arkisto

Espoo satsaa 30 miljoonaa euroa suunniteltua enemmän uusien päiväkotien rakentamiseen ja peruskorjauksiin lähivuosina. Tuolla summalla valtuustoryhmien neuvotteluissa lisättiin valmiutta rakentaa tai peruskorjata vuoteen 2030 ulottuvan tilainvestointiohjelman aikana viisi uutta päiväkotia.

Uusien päiväkotien sijainnit määritetään myöhemmin sen mukaan, millä alueilla varhaiskasvatuksen paikkatarve on suurin.

Neljän koulun peruskorjauksia aikaistetaan. Tähtiniityn koulun peruskorjaus käynnistyy jo vuonna 2024, Saarnilaakson 2026, Sunan 2025 ja Nöykkiön vuonna 2028.

Uusina peruskorjauskohteina investointiohjelmaan nousivat myös Laurinlahden ja Lähderannan koulut. Laurinlahden koulun korjaus on tarkoitus toteuttaa vuonna 2024 ja Lähderannan vuonna 2027.

Vuosien 2019–2030 tilainvestointiohjelma sisältää valtuustoryhmien täydennyksen jälkeen euroja rakennusinvestointeihin kaikkiaan 1 203 miljoonaa Summasta koulu- ja päiväkotihankkeet nielaisevat 1 052 miljoonaa euroa.

Seuraavan kymmenen vuoden aikana Espoo rakentaa tai vuokraa yhteensä 24 uutta koulua ja peruskorjaa ja laajentaa 28 koulua. Päiväkotipaikkojen lisääntyvään tarpeeseen vastataan rakentamalla tai vuokraamalla 30 uutta päiväkotia ja peruskorjaamalla niitä 14.

Valtuustoryhmien neuvottelemassa sopimuksessa ovat mukana kaikki valtuustossa edustettuna olevat puolueet.

Kaupunginhallitus ja -valtuusto käsittelevät investointiohjelmaa osana ensi vuoden talousarvion pohjaksi hyväksyttävää kehystä ensi maanantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Espoo satsaa koulukorjauksiin miljoonilla, päivähoitohankkeet vaarassa joutua karsintalistalle29.8.2018 06.45
”Koulukorjauksia laiminlyöty pitkään”10.3.2018 06.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu