Puheenaihe

Saunalahden rehtorin potkuriidassa uusi käänne – Me-säätiö moittii suorasukaisesti Espoon virkamiehiä, peruskoulujohtaja kiistää väitteet

Saunalahden koulu.

Arkisto

Syrjäytymisen ehkäisyyn erikoistunut Me-säätiö tukee Espoon Saunalahden koulun irtisanottua rehtoria Hanna Sarakorpea ja moittii Espoon opetustoimen virkamiehiä viime viikolla julkisuuteen tulleessa irtisanomisriidassa.

Me-säätiö katsoo tiedotteessaan, että rehtori ei ole saanut Espoon opetustoimelta tarvitsemaansa tukea koulussa aloitetun syrjäytymistä ehkäisevän ohjelman toteutuksessa.

Me-säätiön mukaan Espoon opetustoimen johto ei ole noudattanut ohjelman yhteistyösopimusta, ja säätiö joutui huomauttamaan Espoota asiasta 24. elokuuta tänä vuonna.

Torstaina julkistamassaan tiedotteessa Me-säätiö ottaa kantaa myös rehtori Sarakorven saamaan varoitukseen, jonka Espoon opetustoimi on tuonut julkisuudessa esiin yhtenä potkuperusteena. 

– Osa (rehtorin) irtisanomiseen johtaneista syistä koskee Me-koulu -pilotin kehittämistyötä. Rehtori Hanna Sarakorven saamassa varoituksessa on katsottu, että koulussa pidetyt Me-tunnit ovat rikkoneet olemassa olevaa Opetussuunnitelmaa (OPS) ja tuntijakoa, tiedotteessa todetaan. 

– Tosiasiallisesti Me-tuntien sisältöjä on käytetty opetuksessa sisältöinä äidinkielen ja luokanvalvojan tunneilla. Me-tunti -termiä on käytetty tunneista, joissa opitaan tunne- ja yhteistoimintataitoja ja lisätään koulun yhteisöllisyyttä.

– Koulun opettajat ja rehtori ovat toimineet yhteisesti sovittujen ohjeiden mukaisesti kehittämistyössä, mutta tämä asia on jälkikäteen nostettu yhdeksi varoituksen perusteeksi. Pidämme valitettavana tapaa, jolla nyt on toimittu, säätiö luettelee tiedotteessaan.

Espoon perusopetuslinjan johtaja Ilpo Salonen kiistää, että rehtorin irtisanomien liittyisi Me-säätiön ja Espoon kaupungin yhteiseen hankkeeseen. Salonen kommentoi asiaa perjantaina tiedotteessa, jossa hän kiisti Me-säätiön esittämät väitteet.

– Irtisanominen tai sitä edeltävät varoitukset eivät liity hankkeeseen, jossa Me-säätiö ja Espoon kaupunki toimivat yhdessä, Salonen toteaa.

Saunalahden koulu pääsi osaksi Me-säätiön syrjäytymistä ehkäisevää ohjelmaa vuonna 2016, kun säätiö valitsi kuntakumppaneikseen Lohjan ja Espoon. 

Säätiön mukaan Saunalahden pilottikoulun ja Sarakorven kanssa on ollut "innovatiivista sekä sujunut hyvässä yhteishengessä ja yhteisymmärryksessä".

– Sen sijaan yhteistyö vastuualueen virkamiesten kanssa on ollut haasteellista ja yhteisesti sovittujen asioiden edistäminen hankalaa.

Me-säätiön taustalla ovat peliyhtiö Supercellin perustajat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Opettajien lakimies Saunalahden koulukohusta Ylelle: "Siinä oppilaitoksessa on ollut ongelmia"5.9.2018 09.54
Saunalahden koulun rehtori riitauttaa irtisanomisensa – "Jatkuvaa epäasiallista kohtelua johdon taholta"3.9.2018 17.56
Saunalahden koulun rehtori sai potkut – "Toimintaan on jouduttu puuttumaan usein"31.8.2018 15.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu