Puheenaihe

Ravintolayhtiö Restamaxilta yt-pommi: Hakee vähintään 6 miljoonan euron säästöjä – "Irtisanomiset, lomautukset ja osa-aikaistamiset mahdollisia"

Johanna Erjonsalo

Yrityskaupoilla nopeasti laajentunut ravintolaketju Restamax Oyj aloittaa yt-neuvottelut.

Yhtiön kertoi perjantaina suunnittelevansa konsernin johdon, hallinnon ja tukitoimintojen yhdistämistä ja uudelleen organisoimista. Uudistuksilla tavoitellaan vähintään kuuden miljoonan euron säästöjä vuodelle 2019.

Neuvottelut kokevat myös tytäryhtiöiden, eli Royal Ravintoloiden, Royal Konseptiravintoloiden sekä Sushi World Oy:n henkilöstöä. 

– Ravintolayksiköiden toimintojen ja työsuhteen ehtojen muuttamista suunnitellaan vastaamaan joustavammin alalle tyypilliseen kysynnän vaihteluun. Tavoitteena on varmistaa laadukas asiakaspalvelutaso, joka joustaa kysynnän mukaisesti, yhtiö muotoilee pörssitiedotteessaan.

Yhtiön mukaan se ei vielä osaa arvioida mitä konkreettisia vaikutuksia muutoksilla on työntekijöille.

– Toimenpiteet voivat johtaa henkilöstön työtehtävien uudelleenjärjestelyihin, osa-aikaistamisiin, lomauttamisiin tai irtisanomisiin. Neuvottelujen vaikutuksia tullaan tarkentamaan prosessin edetessä.

Ravintolahenkilöstöä koskevat ensimmäiset neuvottelut pidetään 26. syyskuuta.

Yhteistoimintaneuvottelujen kestoksi on arvioitu kuusi viikkoa. Konsernin hallintoa koskevat neuvottelut on aloitettu jo aiemmin syyskuussa. 

Restamax osti kesäkuussa Royal Ravintolat -ketjun. Ketjulla on yli 200 ravintolaa, joista eteläisin on Hangossa ja pohjoisin Levillä. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat muun muassa Wayne's Coffee, Ale Pubi, Stefan's Steakhouse, Classic American Diner, Hanko Sushi, Sandro, Savoy ja Teatteri. 

Konserni työllistää sesongista riippuen noin 3 500 henkilöä kokoaikaiseksi muutettuna. Restamax Oyj:n vuoden 2017 liikevaihto oli 185,9 miljoonaa euroa.

Edit klo 11.48 Lisätty otsikkoon ja juttuun, että säästötavoite on vähintään 6 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu