Urheilu

Nuoret kiekkoilijat perustivat uudestaan Jäähongan

Tommi Sipilä, Juuso Holtari ja Nuutti Muukka kertovat, että Jäähongan logolla varustettu lippu nousee Matinkylän jäähallin salkoon ensi lauantaina.

Sirpa Repo

Kuusi nuorta Jäähongan kasvattia perusti tammikuun lopussa uudestaan Jäähongan. Heidän tavoitteensa oli aloittaa miesten edustuskiekkoilu jo tänä syksynä.

Puheenjohtaja Juuso Holtari kertoo, että heidän 28 pelaajastaan 25 on aloittanut kiekkoilun Matinkylässä. He ovat saaneet alkuoppinsa Jäähongassa tai Espoon Jääklubissa.

– Meillä on hyviä muistoja Jäähongasta. Oli myös tunne, että jotain jäi kesken. Koska Jäähongan nimi oli vapaana, me perustimme sen uudestaan. Saimme logon suunnitelleelta Hessu Kiiskiseltä luvan, että saamme ottaa käyttöön vanhan logon, Holtari selvittää.

Uuden Jäähongan pelaajista suurin osa on syntynyt vuonna 1997, joten he ovat yli-ikäisiä A-junioreihin. Nyt he pelaavat miesten sarjassa ja aloittivat pelit alueellisessa Etelän III-divisioonaan alemmassa sarjassa.

– Tämä on intohimoprojekti. Meillä on treenit pari kertaa viikossa. Naamat eivät ole mutrulla hallilla, vaan tänne on hauska tulla, vakuuttaa yhdistyksen rahastonhoitaja Tommi Sipilä.

Some-vastaava Nuutti Mukka kertoo, että joukkueen selkeänä tavoitteena on nousu. Ensimmäinen sarjaottelu ainakin antoi näyttöä siitä, että nuorten taidot eivät ole ehtineet ruostua. IHK kaatui maalein 3–14.

Ensimmäisen kotiottelunsa Jäähonka pelaa Matinkylässä lauantaina 29. syyskuuta kello 19.45 alkaen. Ottelua, johon tulee vastustajaksi OKK Oulunkylästä, seuraamaan on vapaa pääsy.

Kolmikko tietää, että Jäähongalla on ollut iso merkitys espoolaisessa kiekkoilussa.

– Nimi ja logo tuovat tietyn vastuun. Olemme sopineet, että pyrimme rakentamaan tästä jatkuvan eikä vain yhden kauden jutun.

– Tämä on meille kaikille uusi juttu, joten pari ensimmäistä vuotta meillä tulee olemaan vain yksi joukkue, Holtari jatkaa.

Pelaajan maksettavaksi jää kausimaksu, jolla maksetaan jäät.

– Olemme saaneet yhteistyökumppaneita. Lisäksi olemme painaneet hommia, tehneet talkootyötä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu