Puheenaihe

Raidejokerin työt alkoivat puiden kaadolla Laajalahdessa

Voimajohton siirto pohjustaa tulevan raidejokerin rakentamista. Havainnekuva valmiista pikaraitiotiestä joskus ensi vuosikymmenen puolella.

Laajalahdessa on ihmetelty puiden kaatoa Kehä I:n vierestä, sillä lähistöllä sijaitsee arvokas Laajalahden linnustoalue.

Työt liittyvät raidejokerin tulevaan rakentamiseen, sillä kehän itäpuolta kulkevan pikaraitiotien tieltä siirretään 110 kilovoltin voimajohto maan alle.

Lisäksi voimajohto pitää siirtää Kehä I:n Laajalahden parannushankkeen takia, joka tosin sekin osaltaan liittyy raidejokerin rakentamiseen. 

Voimalinja maakaapeloidaan vajaan kahden kilometrin matkalta. Maanrakennustyöt toteuttaa Raide-Jokeri-allianssi (rakentajina YIT ja VR Track) ja kaapelointitöistä vastaa Infratek Finland. 

Työt alkoivat viime viikolla puiden suojauksella ja puunkaadoilla. Puunkaadot kestävät noin kaksi viikkoa. Puunkaatojen jälkeen alkavat maakaivuut ja maiden poisajot, josta aiheutuu tilapäisesti lisääntynyttä liikennettä. Töiden arvioitu valmistumisaika on lokakuussa 2019.

Luontoarvot on otettu urakan suunnittelussa huomioon. Alueella toteutettavat infrahankkeet on sovitettu huolellisesti yhteen myös ympäristöasioiden osalta, raidejokerin tiedote vakuuttaa.

Varsinainen raidejokerin rakentaminen aiotaan aloittaa ensi vuonna. Projektissa uskotaan yhä, että runkobussilinja 550:n korvaava pikaratikka olisi valmis 2020-luvun alkupuolella.

– Tavoitteemme on edelleen, että raidejokeri on valmis liikenteelle 2020-luvun alkupuolella. Rakentamisen on tarkoitus käynnistyä kesällä 2019, kertoo Länsiväylälle raidejokerin tilaajan projektijohtaja Juha Saarikoski Helsingin kaupungilta.

Hankkeeseen kuuluu tunnelirakentamista Helsingin puolella ja Espoon puolella muun muassa ajoväyliä ylittäviä siltoja.

– Rakentamisen vaiheistusta ja kestoa suunnitellaan parhaillaan, joten tarkka kestoa meillä ei vielä ole, mutta uskomme kuitenkin tuohon aikatauluun, kommentoi Saarikoski.

Juttua muokattu kello 10: lisätty tieto, että voimajohtoa pitää siirtää myös Kehä I:n töiden takia, lisätty voimajohdon siirron valmistumisen vuosiluku.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Raidejokerin kustannusarvio pieneni hieman – edelleen 80 miljoonaa yli tavoitteen20.6.2018 13.35
Raidejokerissa yritetään välttää länsimetron virheet – "Ei aloita ainakaan elokuussa 2021"30.1.2018 15.32
Raidejokeri tuo Laajalahteen 4400 uutta asukasta? – "Vasta tarkemmassa suunnittelussa selviää todellinen määrä"26.12.2017 19.20
Soraa raidejokerin kiskoille – valitus kaavasta10.8.2017 12.04
Laajalahti saa oman ison ruokakaupan rakentuvaan liikekeskukseen3.12.2017 07.15
Raidejokeri tulee Kehä I:n kylkeen 14.10.2017 08.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu