Puheenaihe

Työnseisaus pysäyttää bussivuoroja Espoossa ja Helsingissä – lakon syy: mielenilmaus potkuista

Bussinkuljettajien työnseisaus katkaisee vuorokaudeksi monien bussivuorojen ajamisen Espoossa ja Helsingissä. Kuvituskuva. 

Paavo Rantalainen / arkisto

Pohjolan Liikenteen HSL-linjoja Helsingistä ja Espoosta ajavat henkilökunnan edustajat aloittavat työnseisauksen huomenna torstaina aamuyöllä. 

Seisauksen vuoksi osa Pohjolan Liikenteen liikennöimistä HSL-vuoroista jää torstain aikana ajamatta. Seisauksen kestoksi on ilmoitettu yksi vuorokausi.

Seisauksella ei ole vaikutusta Pohjolan Liikenteen Kirkkonummen, Sipoon ja Tuusulan liikenteeseen. Myös Länsi-Uudenmaan bussiliikenne, Finnair City Bus sekä pikavuorot ajetaan normaalisti. Lakko ei myöskään ulotu Pohjolan Liikenteen muualla Suomessa ajattavaan liikenteeseen.

Seisauksella vaaditaan palauttamaan viime viikon torstaina Matinkylän terminaalissa asiakkaan kanssa välikohtaukseen osallistuneen kuljettajan työsuhde. Kuljettajan työsuhde päätettiin perjantaina sen jälkeen kun kuljettajaa oli kuultu tapauksesta ja bussin kamerajärjestelmän videotallenteet oli tarkastettu.

– Ihmettelen suuresti, että henkilöstön edustajat vaativat palauttamaan sellaisen kuljettajan työsuhteen, joka on pahoinpidellyt matkustajaa, kertoo Pohjolan Liikenteen toimitusjohtaja Heikki Alanko.

Torstaina ajamatta jäävien vuorojen määrää on vaikea arvioida etukäteen, sillä koko henkilökunta ei välttämättä osallistu työnseisaukseen. Kaikki vuorot, joihin henkilökuntaa on saatavilla, ajetaan.

Tarkempaa tietoa häiriöistä löytyy tästä linkistä

Lue myös: Näin nujakka bussissa eteni – bussikuski kertoo

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Käsirysy matkustajan kanssa toi espoolaiselle bussikuskille pikaiset potkut – "Tämä on oikeusmurha"28.9.2018 16.33

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu