Kulttuuri

Tšekkivieraat ja JBB soittavat jazzia Tapiolassa – JBB julkistaa uuden levyn

Juvenalia Big Band on tehnyt uuden levyn, joka sisältää ennen taltioimatonta suomalaista jazzia.

Musiikkiopisto Juvenalia

Juvenalia Big Band on tehnyt uuden levyn, jonka materiaali koostuu kokonaan kotimaista ensilevytyksistä. Levyn nimi, On The Coast, on lainattu Kari "Sonny" Heinilän saman nimiseltä kappaleelta.

Ensimmäinen, vuosi sitten ilmestynyt levy oli ytimekkäästi Juvenalia Big Band.

– Levyn tekemisestä jäi hyvä draivi päälle ja materiaalia jäi ylikin. Huomasin, että orkesteri on hyvässä iskussa, joten ajatus toisenkin levyn tekemisestä tuntui luontevalta, Juvenalia Big Bandin johtaja Olli-Pekka Tuomisalo sanoo.

Kun Juvenalia Big Band (JBB) uudisti keväällä koko ohjelmistonsa, into uuden tallenteen tekemiseen oli koko bändillä kova.

Nuoret soittajat kehittyvät nopeasti, kun rinnalla on kokeneita muusikoita."

JBB voi ylpeillä myös sillä, että uutuuslevyllä on kolme entisen tai nykyisen jäsenen sävellystä, muun muassa kitaristi Tapio Aunun kappale. Aunun lisäksi omaa säveltäjäväkeä edustaa bändissä alusta asti mukana ollut Janne Kivistö. Muita säveltäjänimiä ovat muun muassa Ralf Nyqvist, Pekka Toivanen ja Jarmo Savolainen.

– Löysin nuottikasoistani 28 vuotta sitten tekemäni, oman ensimmäisen big band -sovitukseni, joka on fuusiokitaristi Ilkka Rantamäen – lukioaikaisen bändiopettajani sävellys Cat House. Lisäksi mukana on mm. big band -mentorini Otto Donnerin minulle vuonna 1992 tekemä sävellys.

Levyn tekemiseen kannusti sekin, että JBB oli toukokuussa kiertueella Tsekin tasavallassa.

Yhteissoitto hioutui entistä paremmaksi, kun orkesteri soitti vierailullaan neljä konserttia. Kesällä tehtiin levyn viimeiset äänitykset.

Juvenalia Big bandissa on 17 muusikkoa, joista valtaosa on Musiikkiopisto Juvenalian väkeä.

– Haluamme pitää bändin koko ajan samalla tasolla. Otamme talosta uusia soittajia heti kun heidän taitonsa on karttunut tarpeeksi. Nuoret soittajat kehittyvät nopeasti, kun rinnalla on kokeneita muusikoita, Tuomisalo sanoo.

Levyn voi ostaa Juvenalian toimiston kautta ja se tulee myyntiin myös musiikkikauppa Digeliukseen.

Juvenalia Big Band johtajanaan Olli-Pekka Tuomisalo ja Tšekin Liberecistä vastavierailulle saapuvat ZUŠ-taidekoulun klarinetistit tuovat iloa iltaan torstaina 11. lokakuuta kello 18 ja kello 19.30 alkavissa, noin tunnin mittaisissa Mestarien seurassa - BB Meets BB -konserteissa Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa.

Tarjolla on kooste sekä kotimaista big band -musiikkia että ikivihreitä jazzstandardeja. Mukana on myös legendaarinen trumpetisti, säveltäjä, kapellimestari ja kansainvälistä tunnustusta lead-trumpetistina saanut Esko Heikkinen.

Konsertti on samalla JBB:n tuoreen levyn julkaisukeikka. Konsertissa kuullaan maistiaisia levyltä.

Liput 10/5 euroa ovelta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu