Puheenaihe

Tuhannet seuraavat Instagramissa espoolaisen Emma Ollilan, 15, lettiohjeita – "On ihana ottaa kampauspää esiin ja laittaa musiikki soimaan"

KIRJA Espoolainen Emma Ollila, 15, jakaa ja kehittelee uusia letti-ideoita Instagram-tilillään, jolla on jo 7 200 seuraajaa.

Emma Ollila letittää siskonsa Marian hiuksia.

Päivi Tuovinen

Espoolainen Emma Ollila tunnetaan lettipiireissä ympäri maailman, sillä hän on julkaissut kuvia leteistään Instagram-tililleen jo reilun kahden vuoden ajan.

Ollilalla on reilut 7 200 seuraajaa, jotka tietävät odottaa uutta lettipostausta vähintään joka toinen päivä. Näin lokakuussa tulossa lienee ainakin halloween-teemaisia kampauksia, ja joulun alla lettejä, joiden tekemisessä on käytetty punaista ja vihreää nauhaa.

Tänä vuonna Ollilalta ilmestyi Emman lumoavat letit -kirja.

– Olen aina tykännyt tehdä ranskalaisia lettejä. Muutama vuosi sitten hankin kampauspään ja aloin opetella lettien tekoa Youtubesta. Kun perustin Instagram-tilin, en vielä osannut paljoa. Taidot ja ideat karttuivat sieltä, Ollila kuvailee.

Ollila letittää joka päivä ainakin toisen pikkusiskon hiukset. Usein lettejä syntyy myös kavereiden ja serkkujen suortuviin. Lisäksi Ollila on tehnyt kisakampauksia voimistelijoille Espoon telinetaitureissa, jossa hän toimii valmentajana.

– Monet pojat ovat innostuneet pikkuleteistä ja yksiin häihin tein kaason miehelle miesnutturan.

Ollilan omiin suosikkeihin kuuluvat erilaiset pikkuletit, hollantilaiset ja läpivetoletit.

– Varma valinta on perushollantilainen ja sen levennys. Sillä saa ohuistakin hiuksista näyttävät. Samoin läpivetoleteillä, joiden jokaiseen väliin tulee kumilenksu.

Lettiharrastus on tuonut kavereita ympäri maailmaa – Ruotsista, Norjasta, Espanjasta, Englannista, Venäjältä, Amerikasta ja Australiasta.

– Suurin osa letittäjäkavereista on äitejä, jotka letittävät tyttöjensä hiuksia. On joukossa myös nuoria. Itse taidan olla kuitenkin yksi nuorimmista. Jaamme keskenämme ideoita Instagram-tiliemme kautta, Ollila kuvailee kansainvälistä lettiyhteisöä.

Ollila kehittelee ja ideoi lettivariaatioita edelleen myös kampauspäillä: synteettisestä hiuksesta tehdyt lettipäät ovat tottuneet tuon tuosta vaihtuviin lettikampauksiin ja oikeista hiuksista tehty lettipää juhlaluomuksiin.

– Olen huomannut, että letittäminen on Emmalle myös stressinhallintaa, Emman äiti Johanna Ollila sanoo.

Ysin päättymisen jälkeen Ollila aikoo lukioon. Letittämisen hän aikoo pitää yhtenä suloisena harrastuksena pianonsoiton, tenniksen, lukemisen ja lenkkeilemisen ohella.

– Välillä lähden letittämään ilman visiota. Se on hauskaa. On ihanaa ottaa kampauspää esiin, laittaa musiikki soimaan ja syödä samalla karkkia.

– Totta kai myös se motivoi, että on paljon seuraajia.

Emman lumoavat letit -kirja

Emma Ollilan tekemässä kirjassa opetetaan 40 erilaisen letin teko vaihe vaiheelta. Oman lukunsa saavat muun muassa pikkuletit, letit lyhyisiin hiuksiin ja kiharat ilman lämpökäsittelyä.

Kirjan QR-koodien takaa löytyy myös opetusvideo jokaisen letin tekoon. Emma Ollila kuvasi itse kaikki hybridikirjan videot.

Valokuvat otti äiti Johanna Ollila ja hiusmalleina oli 18 eri ihmistä, siskot, serkkuja ja kavereita.

Lettikuvia otettiin muun muassa Haukilahden rannassa, Villa Elfvikissä ja Porvoossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Pehmoisä on tullut jäädäkseen – bloggaajan lettikurssi isille täyttyi hetkessä27.4.2015 06.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu