Puheenaihe

Puolustusministeri Jussi Niinistö ja Simon Elo ehdolle eduskuntavaaleissa – Sinisen tulevaisuus asetti ensimmäiset 11 ehdokasta Uudellemaalle

Puolustusministeri Jussi Niinistö.

Johanna Erjonsalo

Sininen tulevaisuus asetti ensimmäiset 11 eduskuntavaaliehdokasta Uudellemaalle. Listalla on mukana kaksi istuvaa kansanedustajaa: Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, ensimmäistä kauttaan eduskunnassa oleva Simon Elo ja toisen kauden kansanedustaja ja puolustusministeri Jussi Niinistö. Mukana listalla on myös Sinisen tulevaisuuden varapuheenjohtaja Tiina Ahva.

–  Saamme alueellisesti kattavan listan. Sukupuoli- ja ikäjakauma on myös erinomainen. Listallamme on viisi naista ja kuusi miestä, 23-vuotiaasta eläkeläiseen, toteaa Uudenmaan Sinisten puheenjohtaja Pekka Sinisalo puolueen tiedotteessa.

Uudellemaalle asetetut ehdokkaat ovat: Tiina Ahva, 23, Sinisen tulevaisuuden varapuheenjohtaja, tuotantotalouden kandidaatti Helsingistä; Simon Elo, 32, Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Espoosta; Kimmo Kakko, 47, palvelupäällikkö Nurmijärveltä; Nina Naskali, 46, projektipäällikkö Hyvinkäältä; Satu Lehtinen, 36, suurtalouskokki Espoosta; Saara Lång (sit.), 52, rikoskemisti Loviisasta; Arja Niemelä, eläkeläinen Vantaalta; Jussi Niinistö, 48, puolustusministeri Helsingistä; Esko Nurminen, 55, varatuomari, Espoosta; Kari Pajunen, 59, taksinkuljettaja Espoosta ja Pekka M. Sinisalo, 49, toiminnanjohtaja Kirkkonummelta.

Simon Elon mukaan Sinisten tavoitteena on saada Uudeltamaalta kolme kansanedustajaa.

– Asetamme täyden 36 ehdokkaan listan. Ehdokasasettelu on kesken ja vielä on tilaa uudistusmielisille isänmaallisille suomalaisille asettua Sinisen tulevaisuuden eduskuntavaaliehdokkaaksi, Simon Elo kertoo tiedotteessa.

Puolustusministerinä toimivan Jussi Niinistön mukaan äänestäjillä on nyt mahdollisuus päättää, onko hän ollut hyvä puolustusministeri.

– Seuraavalla eduskuntavaalikaudella haluan varmistaa puolustusvoimien riittävän rahoituksen ja toimintakyvyn, Niinistö sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Jussi Niinistö haluaa olla "riviperussuomalaisten tukena" – hakee jatkoa puoluejohdossa24.5.2017 12.01

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu