Puheenaihe

Tapiolan 50 miljoonan bussiterminaali loppusuoralla – Lyhentää kävelymatkaa bussilta metroon

TAPIOLA Kauppakeskus Ainoassa odotetaan laajennuksen ja terminaalin lisäävän asiakasmääriä useilla miljoonilla.

Rakenteilla olevan Tapiolan bussiterminaalin on tarkoitus avautua ensi maaliskuussa. Ruuhka-aikoina terminaalista tulee lähtemään noin 80 bussivuoroa tunnissa.

Seppo Korkman

Tapiolan Merituulentielle Espoossa ensi keväänä valmistuvan liityntäliikenteen bussiterminaalin läpi kulkee jatkossa päivittäin noin 20 000 matkustajaa.

– Uskomme terminaalin valmistumisen vaikuttavan selvästi myös kauppakeskus Ainoan asiakasmääriin ja myyntiin, huomauttaa kauppakeskuksen kaupallinen johtaja Kirsi Borg.

Bussiterminaalin ja vuoden kuluttua valmistuvan Ainoan laajennuksen kolmannen vaiheen arvioidaan lisäävän kauppakeskuksen kävijämäärän ensi vuonna noin kahdeksaan miljoonaan. Lisäystä olisi viime vuodesta peräti kolme miljoonaa.

Tämän hetkisten arvioiden mukaan bussiterminaali valmistuu ensi maaliskuussa. Samaan aikaan otetaan käyttöön myös muulle liikenteelle suljettuna oleva osa Merituulentiestä.

– Tarkka aika ei ole vielä täsmentynyt, mutta maaliskuu on tavoitteena, Tapiola-projektin johtaja Antti Mäkinen huomauttaa.

Merituulentien painaminen alemmalle tasolle ja bussiterminaalin rakentaminen maksavat Espoon kaupungille yhteensä arviolta 50 miljoonaa euroa.

Ruuhka-aikoina terminaalista tulee lähtemään 50 liityntäliikenteen bussivuoroa tunnissa.

– Kun mukaan lasketaan terminaalia käyttävät läpiajolinjat, lähtee terminaalista noin 80 vuoroa tunnissa, laskee HSL:n joukkoliikennesuunnittelija Tero Mertanen.

Hän uskoo, että valmistuttuaan terminaali parantaa Tapiolan alueen bussiliikenteen sujuvuutta. Myös metroon busseista kiiruhtavien kävelymatkat lyhenevät, kun kaikki liityntäliikenteen jättölaiturit siirtyvät Merituulentielle.

Terminaalissa tulee olemaan Kampin tapaan laitureista lasiseinällä erotettua puolilämmintä odotustilaa matkustajille sekä Merituulentien pohjois- että eteläpuolella. Samalla avautuu eteläinen yhteys metroasemalle.

Samaan aikaan kun bussiterminaali ja Merituulentie rakentuu, nousee maan päälle Ainoan laajennuksen kolmas ja viimeinen vaihe. Se avautuu asiakkaille tasan vuoden kuluttua.

Laajennuksen kolmanteen kerrokseen valmistuu tapiolalaisille oma 1 500 neliön ravintolamaailma, Food Garden. Sinne on tulossa kaikkiaan kahdeksan ravintolaa ja kahvilaa. Lisäksi uusia ravintoloita terasseineen tulee muun muassa Merituulentien päälle rakentuvan kävelykannen viereen.

Kolmannen vaiheen valmistuttua kauppakeskus Ainoan koko kasvaa 50 000 neliöön. Kauppakeskuksessa toimii silloin noin 120 myymälää, kahvilaa ja ravintolaa. Viimeiseksi valmistuu laajennusosan päälle uusia asuinkerrostaloja kesällä 2020.

Ainoan Food Garden

Ainoan ravintolamaailma tarjoaa bistrohenkisiä ravintoloita ja konstailemattomia makuelämyksiä. Ravintolamaailmaan vahvistetut toimijat ovat tässä vaiheessa Helsingin keskustan Stockmannilta tuttu Biang!, Kirkkonummen ravintolakartalle nostanut Bistro o Mat, pietarsaarelainen Friends & BRGRS, uutuus Madison Gastro&Wine ja ramenistaan tunnettu Momotoko.

Tämän lisäksi Ainoaan on tulossa muun muassa Burger King ja LieMi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Myllerrys jatkuu Tapiolassa – ydinkeskustaan suunnitteilla uusi hotelli- ja elokuvakeskus7.6.2018 16.50
Sunnuntai-iltana jää Tapiolassa kahvit juomatta – Kahvilayrittäjät: "Asiakasvirrat eivät vielä riitä"28.2.2018 19.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu