Puheenaihe

TM: Peltipoliisit eivät paranna liikenneturvallisuutta – "Valvonta on enemmän valtion rahastusta"

Emeritusprofessorin mukaan peltipoliiseilla sakottaminen on pelkkää valtion rahastusta, jota ei voi perustella liikenneturvallisuudella. Kuvituskuva.

arkisto/Anton Soinne

Poliisi hankkii lisää ja entistä tehokkaampia valvontakameroita, vaikka nykyisetkin lähettävät Tekniikan Maailman mukaan vuodessa jo yli puoli miljoonaa sakkoa tai huomautusta pienistä ylinopeuksista.

Liikennelääketieteen emeritusprofessori Timo Tervo sanoo, etteivät valvontakamerat paranna liikenneturvallisuutta.

TM:n haastatteleman Tervon mukaan tavallisten, terveiden ja selvien kuskien rokottaminen pienistä ylinopeuksista teknisen valvonnan avulla on enemmän valtion rahastusta kuin liikenneturvallisuustyötä. Ei hänkään vastusta nopeuksien valvontaa, mutta mekaaninen kameravalvonta ei huomaa pahimpia riskejä.

– Liikennevalvonnan painottuminen tekniseen nopeusvalvontaan on väärä. Vain yhdellä painotuksella ratsastaminen on liikenneturvallisuuden kannalta pikemmin epäteko, Tervo sanoo TM:lle.

Tervo perustaa väitteensä pitkäaikaiseen kokemukseensa onnettomuustutkintalautakunnan jäsenenä. Hän listaa onnettomuuksien johtuvan pääasiassa muista syistä kuin pienistä ylinopeuksista, joiden kontolle menee vain viisi prosenttia onnettomuuksista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Porsche-kuski heilutteli keskisormea peltipoliisille – poliisi ottaa rikoksen tarkempaan tutkintaan19.10.2018 11.39

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu