Urheilu

Jalkapallo vie kaksi espoolaisseuran tyttöä maailman ääriin MM-lopputurnaukseen

URHEILU FC Hongan Aino Vuorinen ja Nana Yang lähtevät tänään edustamaan Suomea U17-tyttöjen MM-kisoihin.

Aino Vuorinen ja Nana Yang tietävät, että heillä on edessään ainutlaatuinen tilaisuus pelaajina, kun Suomi on ensimmäisen kerran mukana alle 17-vuotiaiden tyttöjen jalkapallon MM-lopputurnauksessa.

Sirpa Repo

Kaksi FC Hongan pelaajaa läpäisi tiukan seulan. Suomen U17-tyttöjen päävalmentaja Marko Saloranta nimesi Aino Vuorisen ja Nana Yangin MM-lopputurnaukseen osallistuvaan joukkueeseen.

Espoolaisseuran pelaajat olivat joukkueessa jo toukokuussa Liettuassa, kun se hankki paikan Uruguayn turnaukseen. Se pelataan 13. marraskuuta alkaen.

– Lähdemme tämän viikon keskiviikkona. Toivottavasti reissusta tulee mahdollisimman pitkä, tytöt tuumivat.

Kentällä et ole yksin.”

Pelaajien johdolla asetettu tavoite on selvitä jatkoon alkulohkosta. Siinä joukkue kohtaa kisojen ensimmäisenä päivänä Uuden-Seelannin. Kolmen päivän päästä vastaan tulee Ghana ja viimeisenä kisojen järjestäjämaa Uruguay.

– Ehdimme saamaan siellä alle hyvät treenit. Ennen ensimmäistä ottelua jännittää. Meillä on mukana psyykkinen valmentaja ja saamme varmasti päälle hyvän vireyden, Yang uskoo.

– Vastustajakin jännittää. Kun peli alkaa, olotila purkautuu. Silloin huomaa, että samaa jalkapalloahan tämä on kuin EM-kisoissa Liettuassa, Vuorinen jatkaa.

Jalkapallossa ei olla kentällä yksin vaan tehdään parhaansa hyvien kaverien kanssa. Tämä on pelaajien mukaan joukkueurheilussa se kaikkein paras puoli.

Yang on puolustaja. Hän muistelee, että aloitti jalkapallon noin 8-vuotiaana GrIFK:ssa. Honkaan hän siirtyi neljän vuoden päästä.

– Jalkapallo on aina erilaista, arvaamatonta. Tykkään lajista, koska siinä pelataan jaloilla. Jalkapallo on ihmisiä yhdistävä joukkuelaji. Olen saanut paljon kavereita tämän kautta, ulkomailtakin, Yang kiittelee lajiaan.

Vuorinen on hyökkääjä, joka aloitti nykyisessä seurassaan olleessaan eskarissa.

– Olen aina saanut pelata kannustavassa ja hyvässä joukkueessa, jossa muutkin ovat halunneet kehittyä. Kun pääsen kentälle, kaikki muu unohtuu. Jos on ollut vaikka huonolla tuulella, se katoaa, Vuorinen selvittää.

– Tässä pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin ja saan purkaa energiaani. Onneksi on treenit, Vuorinen jatkaa.

Yang tuumii, että olisi tosi tyhjä olo, jos lopettaisi jalkapallon. Silloin ei näkisi enää niitä lajin kautta tulleita kavereitakaan niin kuin ennen.

Tyttöjen kausi on ollut pitkä. He harjoittelivat Naisten liigaa pelaavan joukkueen kanssa viime marraskuusta. Viikossa heillä oli neljä pallollista treeniä.

Naisissa he eivät pelanneet vaan B-tytöissä. Joukkue karsi alkuvuodesta SM-sarjaan, jonne myös selvisi. SM-sarja päättyi lokakuun puolivälissä.

Viime päiville kaksikolla on ollut selkä tavoite, säilyä terveenä.

– Ei ole saanut liikaa repiä. Sillä ei saisi ainakaan mitään merkittävää hyvää aikaan, Vuorinen miettii.

– On pitänyt rauhoittua ja saada itsensä fressiin tilaan, Yang sanoo.

Koskaan ennen Suomi ei ole selvinnyt Fifan U17-tyttöjen MM-lopputurnaukseen.

Yang on ollut mukana maajoukkuetoiminnassa kesästä 2016 lähtien ja Vuorinen talvesta 2017.

– Jokaisen tavoitteellisen jalkapalloilijan unelma on päästä maajoukkueeseen. MM-kisat ovat tuoneet vielä lisää motivaatiota harjoitteluun. Kisoissa tavoitteemme on pelata omalla tasollamme eli mahdollisimman hyvin, Vuorinen ja Yang paaluttavat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kaksi pelaajaa lähtee FC Hongasta MM-kisoihin2.11.2018 12.55
FC Hongan kolme pelaajaa maajoukkueessa8.5.2018 19.55
FC Hongan tytöt ottivat turnausvoiton Itävallassa26.5.2016 15.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu