Puheenaihe

Värkkääjien päivä tulee taas – Wärkfest 2018 valtaa Ison Omenan kirjaston

Wärkfesteillä voi osallistua työpajoihin tai pelkästään ihmetellä toisten tekemistä.

Arkisto/Johanna Erjonsalo

Espoo Wärkfest 2018 on tee-se-itse -kulttuurin ja kaiken maailman värkkääjien juhlaa. Ison Omenan kirjasto täyttyy erilaisista värkkääjistä eli tekijöistä lauantaina 10. marraskuuta.

Wärkfest on yleisötapahtuma, joka liikkuu tieteen, taiteen ja teknologian rajapinnassa. Suomalaiset ovat innostuneet itse tekemisestä ja tekemällä oppimisesta.

– Tänä vuonna on tulossa aika paljon musiikin harrastajia, jotka ovat rakentaneet omia instrumentteja tai käyttöliittymiä. Paikalla on myös musiikkikasvattajaryhmä, jonka kanssa on mahdollisuus nauhoittaa oma isänpäiväbiisi, kertoo Antti Luoto Ison Omenan kirjastosta.

Wärkfestin käytössä on kirjaston koko iso aulatila ja lavalla on luvassa lyhyitä eri aiheisiin liittyviä esityksiä.

Tapahtumassa voi tehdä käsillä, innostua, oppia ja jakaa osaamistaan. Tapahtuma järjestettiin Espoossa ensimmäisen kerran viime vuonna nimellä Mini Maker Faire. Nyt tapahtuma tehdään kotimaisin voimin ja järjestäjinä toimivat Aalto Fablab, Espoon kaupunginkirjasto ja Wärk ry.

Näytteilleasettajia ja värkkääjiä on tulossa noin 30. Mukana ovat muun muassa japanilainen puuliitosdemo (Michihito Mizutani), JooSoap-ekossaippuapaja, digitaalinen DJ Bob Kruijer ja First-Person-View -lennokkeja.

– Viime vuonna tapahtuma oli kaksipäiväinen ja siellä kävi noin 4 000 ihmistä. Nyt lauantain aikana odotetaan 2 000–3 000 kävijää, Luoto sanoo.

Wärkfesteille on vapaa pääsy ja tapahtuma on yleisölle avoinna kello 10–18.

Lisää aiheesta

Värkkääjät esittäytyvät Mini Maker Fairessa11.10.2017 19.30

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu