Puheenaihe

Tavoitteena pk-seudun läntinen sisääntuloportti tornihotelleineen – Kivenlahden metrokeskus tulee päättäjien pöydälle

Tältä Kivenlahdessa voi näyttää metrokeskuksen valmistuttua.

Arkkitehtitoimisto HPK

Kivenlahden metroaseman ympärille rakentuvan uuden kaupunkikeskuksen suunnitelmat tulevat päätöksentekoon. Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee keskiviikkona 14. marraskuuta metrokeskuksen asemakaavaa.

Kaavan mukaan metrokeskukseen on tulossa muun muassa neljä enintään 22-kerroksista tornitaloa, joista kolme on asuintaloja ja yksi on hotelli.

Kivenlahti on Espoon korkean rakentamisen periaatteissa määritelty hyvin korkean rakentamisen tavoitealueeksi. Hotellitorni tulisi suunnitelmien mukaan toimimaan maamerkkinä lännen suuntaan.

Metrokeskuksen myötä alueelle on tulossa lisää liike- ja asuintiloja. Kerrostaloasuntoja kaava osoittaa noin 1 700 uudelle asukkaalle. Metroaseman yhteyteen tulee uusi liikekeskus ja ympäristöön lisää kivijalkaliiketiloja ja toimistotiloja. Luvassa on myös liikuntakeskus.

Myös Kivenlahdentorin itälaidalla sijaitseva Merivirran liikekortteli uudistuu.

Länsiväylän alittavia kulkuyhteyksiä lisätään, Kivenlahdentie siirretään Länsiväylän viereen ja Kauklahdenväylä muutetaan katualueeksi.

Kivenlahden metroaseman yhteyteen on länsimetron suunnitelmissa osoitettu sen suurin yksittäinen liityntäpysäköintikeskittymä. Liityntäpysäköintipaikkoja tulee toteuttaa vähintään 600.

Liityntäpaikat sijoittuvat kahteen pysäköintilaitokseen metroaseman läheisyydessä. Laitoksiin tulee useampi ajoyhteys.

Metrokeskuksen rakentaminen aloittaa koko alueen uudistumisen. Tavoitteena on rakentaa Kivenlahdesta pääkaupunkiseudun läntinen sisääntuloportti, jonne tulee lähivuosikymmeninä koteja 15 000 uudelle asukkaalle.

Tällä hetkellä Kivenlahdessa on noin 8 500 asukasta.

 

Lue myös: Kivenlahti paisuu 15 000 asukkaalla

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Espoonlahden rakentaminen jatkuu turbovaihteella yli 10 vuotta – 2 000 ihmisen suurkortteli käyntiin Lippulaivan jälkeen19.9.2018 06.45
Soukkakin saa uuden metrokeskuksen: Vanhan ostarin tilalle uusi liikekeskus, ympärille tornitaloja26.9.2018 06.45
Kaitaa tiivistyy metroaseman ympärillä – Vanha liikekeskus korvataan uudella, asukasmäärä liki kolminkertaistuu11.10.2018 06.45
Finnoon tekosaari odottaa päätöstä – Espoon 17 000 asukkaan uusi merikaupunginosa rakenteille 202018.10.2018 06.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu