Puheenaihe

Jupperin koulussa päästään parakkeihin ennätysnopeasti, rehtori kiittelee Espoon tilapalveluja

KOULUT Ensimmäisen parakin pitäisi valmistua koulun pihalle tammikuussa.

Jupperin koulussa jouduttiin järjestelemään opetustiloja sisäilmaongelmien vuoksi jo keväällä.

Arkisto/Katja Riihola

Jupperin koulun 3.–6.-luokkalaiset pääsevät koulun tonteille nouseviin siirtokelpoisiin tiloihin alkuvuodesta. Koulun rehtori Jouni Holopainen kertoo, että rakennustyöt ovat tällä hetkellä noin viikon aikataulusta jäljessä. Jos rakennusaikataulu saadaan kurottua kiinni, Jupperissa päästään väistötiloihin heti kevätlukukauden alkaessa.

– Odotamme kovasti muuttoa uuteen, kun pääsemme terveisiin tiloihin. Viikon viivästys ei haittaa meidän arkeamme, Holopainen sanoo.

Espoon tilapalvelut -liikelaitos ja opetustoimi saavat rehtorilta kehut ripeästä toiminnasta koulun haastavan tilanteen ratkaisemiseksi. Koulun sisäilmaongelmat kärjistyivät keväällä ja Länsiväylä kertoi tilanteesta toukokuussa (LV 26.5.). Päätös siirtokelpoisista tiloista saatiin jo kesäkuussa.

Ensimmäiseen siirtokelpoiseen rakennukseen tulee 12 luokkatilaa. Nämä tilat eivät kuitenkaan riitä, vaan toisen samankokoisen parakin rakentaminen alkaa ensimmäisen valmistuttua. Valmista pitäisi olla viimeistään kesällä.

Oppilashuollon ja hallinnon tilat sekä esimerkiksi kieltenopetus ja käsityöluokat toimivat vielä kevätlukukauden vanhassa koulurakennuksessa. Liikunta- ja ruokasali sekä keittiö jäävät vanhaan koulurakennukseen, kunnes se puretaan.

Holopainen kertoo, että osa oppilaista ja henkilökunnasta oirehtii edelleen koulussa, vaikka siellä on tehty paljon töitä terveemmän sisäilman eteen. Osa koulun luokista on otettu pois käytöstä, samoin osa viemäreistä ja vesipisteistä. Vessoja on korvattu pihaan sijoitetulla wc-kontilla. Koulussa hurisevat kymmenet ilmanpuhdistimet.

– Nyt meillä kokeillaan bakteereja tuhoavaa sinistä valoa ruokasalissa ja keittiössä, Holopainen kertoo.

Siirtokelpoiset tilat rakennetaan koulun tontin eteläreunaan lähelle nykyistä kirjastorakennusta. Elementtien pitäisi tulla parin viikon päästä.

Jupperin koulun on määrä toimia siirtokelpoisissa tiloissa vuoteen 2026, jolloin uuden koulurakennuksen tulisi valmistua. Laaksolahtitalossa opiskelevat eka- ja tokaluokkalaiset pääsevät muun koulun kanssa samoihin tiloihin vasta tuolloin.

– Kahdeksan vuotta on tietenkin pitkä aika olla siirtokelpoisissa tiloissa. Olemme toimineet useassa osoitteessa jo 15 vuoden ajan. Kun uusi (pysyvä) koulurakennus valmistuu, eka- ja tokaluokkalaiset tulevat toimineeksi erillään muusta koulusta yhteensä 23 vuoden ajan, Holopainen laskee.

Holopaisen mukaan uudisrakennukseen on tulossa uuden koulun lisäksi tilat myös päiväkodille ja kirjastolle.

– Kirjasto on todella tärkeä osa meidän oppimisympäristöämme. On helpottavaa, että kirjasto on tulossa uuteen kokonaisuuteen.

– Parhaassa tapauksessa kirjasto voisi toimia vanhassa rakennuksessa kunnes uusi rakennus valmistuu, Holopainen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu