Puheenaihe

Metrojatkeen jättiurakat saatiin kilpailutettua aikataulussa – Espoonlahden 48 miljoonan euron aseman tekee SRV

Havainnekuvan mukaan Espoonlahden metroasemalla näyttää tältä. Matkustaja voi kuvitella olevansa uimahallin altaan kaakelipohjalla. Vesi välkehtii yllä ja uimaratojen köydetkin näkyvät.

ALA Architects

Länsimetron kakkosvaiheen isot urakat on nyt saatu kilpailutettua. Viimeisimpänä kilpailutetun Espoonlahden aseman projektinjohtourakan voitti SRV. Urakan arvo on noin 48 miljoonaa euroa.

Rakennusurakat ovat jo käynnissä Kivenlahdessa, Soukassa, Kaitaalla, Finnoossa ja ratalinjalla. Espoonlahden aseman rakentaminen alkaa sekin vuoden loppuun mennessä. Sammalvuoren varikolla on siirretty talotekniikkatöihin.

– Olemme saaneet jokaiselle asemalle ja ratalinjalle kokeneet urakoitsijat. Markkinatilanne on pysynyt hyvänä, kilpailua on ollut riittävästi ja kokonaisuutena hankinnat ovat sujuneet erinomaisesti. Sivu-urakoita kilpailutetaan vielä kesään 2019 asti, kertoo Länsimetron toimitusjohtaja Ville Saksi.

Espoonlahdessa tullaan rakentamaan Espoonlahden maanalainen metroasema, siihen liittyvät Espoonlahdentorin ja Solmutorin sisäänkäynnit, bussiterminaali Lippulaiva-kauppakeskuksen yhteyteen sekä huoltotunneli asemalle yhdystunneleineen.

Ykkösvaiheen asemista SRV toimi projektinjohtourakoitsijana Koivusaaren asemalla. Lisäksi SRV on tehnyt Otaniemen ja Kaitaan asema- ja ratatunneleiden louhinta- ja lujitustyöt.

Länsimetron kakkosvaiheen rakentamisen kerrotaan etenevän aikataulun ja kustannusarvion mukaisesti. Koko hankkeen kustannusarvio on 1 159 miljoonaa euroa. Tavoitteena on, että seitsemän kilometrin osuus, viisi asemaa ja varikko luovutetaan HKL:n käyttöön vuoden 2023 aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Ei näistä mitään vaatimattomia maaseutuasemia tehdä" – tältä länsimetron jatkeen asemat näyttävät1.9.2018 07.00
Länsimetron asemat ovat kuin avaruusseikkailusta – katso huikeat kuvat10.11.2017 10.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu