Makumaailma

Vauhdilla kasvanut Restamax aikoo muuttaa nyt nimensä – "Nimi on viesti tulevaisuuden kasvumarkkinasta"

Restamax Oyj:n toimitusjohtaja Aku Vikström (oik.). ja konserniin kuuluvan Smile Henkilöstöpalvelut Oy:n toimitusjohtaja Sami Asikainen (vas.) työskentelevät pian NoHo Oyj:ssä. 

Petteri Mäkinen

Ravintolaketju Restamax on vaihtamassa nimeä.

Yhtiö kertoo pörssitiedotteessaan, että ylimääräiselle yhtiökokoukselle esitetään uudeksi nimeksi NoHo Partners Oyj:tä. Se tulee sanoista Nordic Hospitality Partners.

Muutoksella halutaan viestiä konsernin liiketoiminnoissa tapahtuneista muutoksista, vahvuuksista sekä tulevaisuuden tavoitteista.

Restamax laajensi ravintolaliiketoimintaansa maaliskuussa 2018 Tanskaan. Huhtikuussa se ilmoitti maineikkaan Royal Ravintolat -ketjun ostosta Suomessa.

Kannattavaa kasvua haetaan jatkossa kotimaan kasvukeskuksista ja isoista tapahtumista, ja myös yritysostot ovat mahdollisia.

Ulkomailla kasvua haetaan avaamalla vuoden 2019 aikana Tanskassa ja Saksassa uusia ravintoloita yhdessä yhtiökumppaneidensa kanssa.

Enemmistö Restamaxin osakkeiden omistajista on ilmoittanut kannattavansa yhtiön hallituksen esittämää nimiehdotusta. Nimenmuutosta käsitellään 19. joulukuuta.

– Laajentumisemme kansainvälisille markkinoille ja Royal Ravintoloiden osto ovat toimineet kasvumoottoreina tulevaisuudellemme. Uusi nimemme, NoHo Partners, kertoo toimintamme ytimen. Nordic viestii tulevaisuuden kasvumarkkinastamme sekä maailmalla arvostetusta ja kiinnostavasta pohjoismaisesta laadusta, konsernin toimitusjohtaja Aku Vikström kuvailee tiedotteessa.

Yhtiön uutena strategisena tavoitteena on saavuttaa yli 600 miljoonan euron liikevaihto ja noin 7,5 prosentin liikevoittomarginaali 2021 loppuun mennessä.

Yhtiön kasvu on ollut kovaa. Sen liikevaihto vuonna 2017 oli 185,9 miljoonaa euroa. Yhtiö harjoittaa myös henkilöstövuokrausta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Jättimäinen ravintolakauppa: Royal-ketju, Elite ja Löyly vaihtavat omistajaa12.4.2018 08.47
Restamax-ravintolaketjun yt-neuvottelut ohi – nyt vähennetään 200 tehtävää5.11.2018 18.01
Ravintolayhtiö Restamaxilta yt-pommi: Hakee vähintään 6 miljoonan euron säästöjä – "Irtisanomiset, lomautukset ja osa-aikaistamiset mahdollisia"21.9.2018 10.07
Restamax vahvistaa: Salven tilalle tullut ravintola Hieta on myyty – "Ei saatu riittävän kannattavaksi"9.8.2018 13.33

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu