Kulttuuri

Kauklahdessa joulu tulee tapahtuma kerrallaan – espoolaiskylä rakensi elävän joulukalenterin

KULTTUURI Kauklahden elävässä joulukalenterissa on mukana iso joukko kylän toimijoita.

Joulun odotus on Kauklahdessa tapahtumatäyteistä aikaa. Joka päivälle on oma tapahtumansa. Ensimmäinen luukku aukeaa Kauppamäellä ja herkkukadulla.

Anneli Tuominen-Halomo

Jossain päin Suomea on kuulemma ollut elävä joulukalenteri. Tämän huhupuheen inspiroimana Kauklahti-seuran hallituksessa alettiin ideoida alueelle omaa jouluista tapahtumasarjaa.

Kauklahden neljännen elävän joulukalenterin ensimmäinen luukku avataan tänään lauantaina (1.12.), jolloin Kauppamäellä on herkkukatu ja Tanssipiste Loisteen ryhmät esiintyvät Kylätalo Palttinan edustalla kello 11 alkaen.

Painetun joulukalenterin tapaan Kauklahden elävässäkin joulukalenterissa on 24 luukkua, jotka sisältävät muun muassa kulttuuria ja liikuntaa.

– Jos verrataan viime vuoteen, niin tänä vuonna on uutta muun muassa Espoon barokin hyväntekeväisyyskonsertti (8.12. Kauklahden kappelissa) jouluisine sävelineen ja Trapesan tarjoama CandoMinin konsertti (21.12.), Kauklahti-seuran puheenjohtaja Susanna Rahkonen kertoo.

Tapahtumien avulla asukkaat kokevat alueen viihtyisäksi ja omaksi."

Uutta on myös Citytreenit, joka on Lontoosta Suomeen tuotu liikuntamuoto. Kaupunkitreenit (10.12.) järjestetään EYL:n pihalla (Hansakallio 2).

Elävästä joulukalenterista on tullut koko kylää yhdistävä tapahtuma, jota osataan odottaa. Rahkosen mukaan kaikki lähtivät ennakkoluulottomasti mukaan jo silloin kun tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran.

– Nyt ollaan siinä tilanteessa, että jotkut toimijat ovat varaamassa jo seuraavankin vuoden luukkuja.

Joulukalenterin toteuttamiseen osallistuvat melkein kaikki kauklahtelaiset tahot. Yrittäjien lisäksi mukana ovat kirjasto, nuorisotila, kaupunginpuutarha, seniorikeskus ja kappeli. Alueella on pitkä järjestöperinne ja mukana perinteisinä toimijoina mm. martat, Kauklahden Pyrintö ja VPK.

– Osa tapahtumista on ollut olemassa jo ennen Elävää joulukalenteria, mutta nyt asiat on koordinoitu uudelleen niin, että joka päivä tapahtuu jotain, Rahkonen mainitsee.

Lucian-päivän (13.12.) luukku on Lucia-markkinat Valhallassa. Finnsissä on perinteiset joulumyyjäiset (15.12.) ja Finnsin historiaa kuullaan kaupunginmuseon opastamalla kävelyllä.

Kauklahti-seuran oma luukku aukeaa itsenäisyyspäivänä (6.12.) jolloin Liitotonttu johdattelee Juppin kartanossa (Åminnentie 4) vanhan talon tunnelmaan. Kylädosenttikin on luvannut olla paikalla. Seuran organisoima toinen luukku aukeaa 22.12., kun kukkakaupan ikkunaan tulee 101 kuvaa Kauklahdesta.

Lapsille sopivia luukkuja ovat erityisesti Hämärähommat Palolammella (17.12.), VPK:n nuoriso-osaston toimintanäytös (18.12.) ja KaPyn joulupallottelu (20.12.)

Nuorisotilan tonttudiscosta on jo tullut perinne. Joulutunnelmaa luodaan yhteislauluilla Seniorikeskuksessa (19.12.) ja Kauneimmilla joululauluilla Kappelissa (16.12.)

Kalenterin viimeinen luukku aukeaa jouluaattona (24.12.), jolloin on juluaaton hartaudet Kauklahden kappelissa.

– Elävä joulukalenteri palvelee alueen asukkaita. He saavat mahdollisuuden tutustua alueen harrastusmahdollisuuksiin ja palveluihin. Tapahtumien avulla asukkaat kokevat alueen viihtyisäksi ja omaksi.

Elävä joulukalenteri

Elävä joulukalenteri tarjoaa tapahtumia vauvasta vaariin.

Kaikille avoimia tapahtumia on yksi per päivä 1.–24. joulukuuta.

Lisätietoja www.kauklahti.fi -sivulta tai Kauklahti-seuran Facebook-sivulta.

Painettuja Elävän joulukalenterin esitteitä on jaettu kotitalouksiin 4 800 kappaletta.

Kauklahti-seura on perustettu vuonna 2006.

Kauklahdessa on runsaat 10 000 asukasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vuoden kaupunginosaksi valitussa Kauklahdessa pöhisee kotiseuturakkaus10.8.2018 18.30
Kauklahden asuntomessualueella viihdytään edelleen – "Tämä on ihan oma idyllinsä"3.12.2017 07.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu