Puheenaihe

Leppävaara sai uuden Valopilkun – kutee todistettavasti Monikonpurossa

Pro Monikonpuro -liike/Henrik Kettunen

Leppävaara-seuran valitsema Valopilkku on tänä vuonna Monikonpuron taimen.

Useiden vuosien jälkeen taimen kutee taas Monikonpurossa, joka virtaa läpi Leppävaaran. Perusteluissa kerrotaan, että Pro Monikonpuro -liike ja sen aktiivit ovat sitkeällä ja asiantuntevalla työllään auttaneet taimenta palaamaan uudelleen ikimuistoiseen kotipuroonsa, jossa kalojen elinolot ovat joutuneet puristuksiin ympäröivän kaupungin kasvaessa.

– Taimen on todistetusti nähty kutemassa Perkkaalla tämän vuoden marraskuun alussa Teboilin kylmäaseman viereisellä kutusoraikolla marraskuun alussa. Leppävaaralaiset toivottavat taimenen tervetulleeksi takaisin Lepuskiin ja kiittävät Pro Monikonpuro -liikettä sen tekemästä pitkäjänteisestä työstä puron kalakannan elvyttämiseksi, Leppävaara-seura kertoo.

Valopilkku valittiin nyt 18. kertaa. Vuotuisella Valopilkku-tunnustuksella Leppävaara-seura haluaa kiinnittää huomiota kaupunkielämän viihtyisyyteen ja palkita henkilöitä, yhteisöjä tai ilmiöitä, jotka ovat edesauttaneet myönteistä kaupunkielämää Leppävaarassa. Valopilkun valinta julkaistaan aina vuoden pimeimpään aikaan.

Tämän vuoden valinta julkistettiin Lepuskin Joulu -tapahtumassa Alberganesplanadin puistossa lauantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Valopilkku tuo Leppävaaraan tuulahduksen eurooppalaista kahvilakulttuuria10.12.2016 15.00
Espoo haluaa suojella osan Monikonpurosta22.5.2018 07.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu