Puheenaihe

Espoon valtuustoa patistellaan kasvisruoan ystäviksi − pelkkä vapaaehtoisuus ei tunnu riittävän, uusia keinoja etsitään

Espoon valtuustossa on varattu aina ruoka ja välipala 100 henkilölle.

Arkisto/Päivi Tuovinen

Espoon kaupunginhallitus on jo kahdessa kokouksessa pyöritellyt aloitetta, jolla halutaan muuttaa valtuuston kokoustarjoilut kasvispohjaiseksi eli liharuoat pois tyystin listalta.

Aloitteen on tehnyt 24 valtuutettua. He katsovat, että kasvisruokaan siirtyminen valtuuston kokousten yhteydessä olisi ilmastoteko ja hyvä esimerkki muille.

Nykyisin valtuustossa saa aina kasviruokaa, kun sitä ennakkoon toivoo. 

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä oli esittänyt vastauksena aloitteeseen, että asia on kätevästi järjestettävissä.

Kun kaikki ilmoittautuvat kasvisruoan syöjiksi, aloitteen tavoite on toteutettu, Mäkelä esitti.

Kaupunginhallitus palautti aloitteen maanantaina uuteen käsittelyyn.

Kokouksessa puhetta johtanut varapuheenjohtaja Tiina Elo (vihr.) kertoo, että vastaus oli liian ylimalkainen ja kaupunginhallitus haluaa perusteellisempaa vastausta ja eri vaihtoehtoja, miten valtuustotarjoilussa päästäisiin kasviruoan tarjoilussa eteenpäin.

− Espoo on sitoutunut myös ruokailussa tavoittelemaan ilmastoystävällisiä vaihtoehtoja. Tämän pitäisi näkyä tässäkin asiassa, Elo sanoo.

Valtuuston kokouksissa tarjotaan ruoka ja iltapala 100 hengelle. Joka toinen kerta on kalaa ja joka toinen lihaa. Kasviruokaa saavat ne, jotka ovat siitä ennakkoon ilmoittaneet.

Ateria ja iltapala maksavat yhteensä noin 11 euroa. Ruoat toimittaa Espoo Catering. Yhteensä kuluja syntyy siis noin 1 100 euroa per kokous.

Kasvis- tai vegaaniruokavalion mukaisia aterioita tuotetaan tilausten mukaisesti yhteensä noin 14 henkilölle. Kasvisvaihtoehdot ovat samanhintaisia kuin muutkin ruoat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Valtuustoaloitteessa toivottiin, että Espoossa kokouksissa tarjottaisiin vain kasvisruokaa − vastauksessa keksittiin, miten se toteutuu22.11.2018 21.08
Vegaaniruoka tulossa Espoon kouluihin, myös kasvisruoka muuttuu vegaanisemmaksi10.11.2018 08.00
Pakollinen kasvisruoka herättää tunteita kasarmeilla – nyt puhuu Varusmiesliiton pomo22.8.2018 19.20
Vain kolme prosenttia valitsee Espoon kouluissa kasvisruoan: oppilaita houkutellaan nyt viikottaisella kasvisruokapäivällä26.11.2017 07.00
Ruokatutkijalta täystyrmäys kasvisruoasta motkottajille: "Pakotetaanhan päiväkodeissa syömään makkarakastikettakin"1.9.2018 08.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu