Kulttuuri

Osa ohjelmasta julki – 10-kertainen Grammy-voittaja April Jazzeille

Bobby McFerrin on tullut tunnetuksi laajasta äänialastaan. 10-kertainen Grammy-voittaja saapuu April Jazzeille.

Ingrid Hertfelder

April Jazzien ensi kevään yksi kirkkaimmista tähdistä on 10-kertainen Grammy-voittaja Bobby McFerrin.

McFerrin on tunnettu laajasta äänialastaan ja suuri yleisö tuntee laulaja-akrobaatin etenkin hitistä Don't Worry, Be Happy, joka nousi listaykköseksi USA:ssa vuonna 1988.

Bobby McFerrin on keikalla Espoossa April Jazzien avajaispäivänä 24. huhtikuuta. Konserttipaikkana on Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasali.

April Jazzeilla esiintyvät myös kolminkertainen Grammy-voittaja ja kitaristilegenda John Scofield, jazztrionsa ensimmäistä kertaa Espooseen tuova sakosofonisti Joshua Redman, jonka supertriossa soittavat Reuben Rogers (basso) ja Gregory Hutchinson (rummut).

Norjalainen saksofonisti Marius Neset esiintyy oman kvintettinsä ja Tapiola Sinfoniettan kanssa. Nesetin London Sinfoniettalle säveltämä ja orkestroima Viaduct -teos koetaan ensi kertaa Suomessa Jukka Iisakkilan johdolla.

Sellosalin konserttien pääesiintyjinä nähdään afrikkalaista groovea ja vokaalijazzia sekoittava Somi, hip-hopia, soulia, jazzia ja R&B:tä yhdistelevä rap-artisti Oddisee Good Compny -yhtyeen kera sekä uraaurtavan skotlantilaisen jazz-trio HLK:n solistina esiintyvä, kahdella Grammylla palkittu lyömäsoittaja Evelyn Glennie.

Ensi kevään April Jazz on jo 33. April Jazz -festivaali. Pääkaupunkiseudun suurimman jazz-festivaalin konserttipaikkoina ovat Espoon kulttuurikeskus Tapiolassa, Espoon modernin taiteen museo EMMA, Tapiolan kirkko, April Jazz Club Tapiola Gardenissa ja Sellosali Leppävaarassa.

April Jazz soi 24.–28. huhtikuuta ja tapahtuman järjestää Espoo Big Band ry.

Kaikkien julkaistujen tapahtumien lipunmyynti alkaa Lippupisteen toimipisteissä ja verkkokaupassa keskiviikkona 5. joulukuuta. Koko ensi kevään ohjelma julkaistaan vuoden loppuun mennessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu