Kulttuuri

Seimiyö-konsertti tuo joulurauhaa

Seimiyö-konsertti tarjoilee rauhoittavaa ja tunnelmallista joulumusiikkia.

Tanja Ahola

Harmonikkataiteilija Maria Kalaniemellä on loppuvuonna kaksi isoa ilon aihetta. Hän sai musiikin valtionpalkinnon ja muutamaa päivää myöhemmin alkoi Seimiyö-levyn julkaisukiertue.

Maria Kalaniemi sanoo olevansa palkinnosta sekä hölmistynyt että tosi onnellinen.

– Olen tehnyt tätä työtä kaikilla mausteilla koko ajan. Tuntuu hyvältä tulla nähdyksi ja kuulluksi. Olen iloinen siitä, että musiikillisen työni lisäksi myös työni pedagogina huomioidaan.

Seimiyö-levyn julkaisukiertue huipentuu Leppävaarassa Sellosaliin 19. joulukuuta ja se on samalla Juurijuhlan joulukonsertti.

Maria Kalaniemen ja pianisti Timo Alakotilan lisäksi levyllä ja konsertissa esiintyvät laulaja Johanna Iivanainen ja kitaristi Mikko Iivanainen. Kvartetti esiintyi ensimmäisen kerran yhdessä viime vuonna kolmessa joulukonsertissa.

Tommy Tabermanin runon mukaan nimetyllä levyllä ja konsertissa soivat artisteille rakkaat joulusävelmät, jotka ovat saaneet uusia sävyjä muusikoiden omista sovituksista.

– Levy on mietteliäs, rauhallinen ja tunnelmallinen. Se sisältää myös Timo Alakotilan ja Mikko Iivanaisen uusia sävellyksiä. Tipe-tip-tap -meininki puuttuu levyltä kokonaan.

Juurijuhlan laajentui joulukaudelle viime vuonna. Kalaniemi toivoo, että joskus toteutuu myös Juurijuhlan juhannus.

Seimiyön tekijät

Harmonikkataiteilija Maria Kalaniemi laajentanut soittimen perinteistä roolia kansanmusiikissa.

Espoolainen Kalaniemi nousi kansalliseen tietoisuuteen voitettuaan Kultainen harmonikka -kilpailun 1983. Hän on toiminut joka kevät Espoossa järjestettävän Juurijuhla-festivaalin taiteellisena johtajana vuodesta 2004 lähtien.

Kalaniemi valittiin tänä vuonna ensimmäisenä suomalaisena kansanmusiikin edustajana Ruotsin Kuninkaallisen Musiikkiakatemian jäseneksi.

Timo Alakotilan laaja sävellystuotantonsa koostuu mm. konsertoista ja musiikkinäytelmistä.

Johanna Iivanainen on levyttänyt mm. jazzia, accappellaa, poppia ja lastenmusiikkia.

Mikko Iivanainen on vaikuttanut useissa eturivin jazzyhtyeissä.

Liput alkaen 16 euroa, lippu.fi tai ovelta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu