Puheenaihe

Espoon valtuusto nuiji ensi vuoden budjetin − 11 äänestystä ja 5 tunnin kokous, mutta muutoksia vain kouluhankkeiden aikatauluihin

Espoon valtuusto pui itsenäisyyspäivän aattoillan ensi vuoden budjettia.

Paavo Rantalainen

Espoon valtuusto kokousti keskiviikkoiltana viisi tuntia ensi vuoden talousarviota, vaikka varsinaiset päätökset oli tehty jo ennakkoon, ja lopputulos oli tiedossa ennen kokousta.

Valtuustolla oli vain yksi asia listalla eli ensi vuoden talousarvio ja taloussuunnitelma kahdelle sitä seuraavalle vuodelle.

Budjettiesitys oli pohjustettu pitkillä neuvotteluilla pari viikkoa sitten. Kaupunginjohtajan esitykseen tehtiin sen jälkeen muutokset, joiden takana olivat kaikki paitsi Perusuomalaiset. (LV 22.11.)

Valtuustossa budjettiin päätettiin tehdä vain muutoksia, jotka koskevat kouluhankkeita. Valtuusto päätti niistä yksimielisesti.

Jupperin kouluhanketta aikaistettiin kolmella vuodella siten, että hanke lähtee käyntiin vuonna 2024.

Lisäksi Tähtiniityn, Saarnilaakson, Noykkiön ja Sunan koulujen peruskorjauksia aikaistettiin sekä otettiin Laurinlahden ja Lähderannan koulut korjausohjelmaan.

Budjettineuvotteluista poisjättäytyneet Perussuomalaiset olivat laatineet täyslaidallisen muutosesityksiä, jotka liittyivät maahanmuuttoon.

Esityksissä johtoajatuksena oli katkaista vieraskielisen väestön määrän kasvu Espoossa.

Perussuomalaiset olisivat muun muassa lopettaneet maahanmuuttajien äidinkielen opetuksen, jota annetaan Espoossa 41 kielellä.

Äänestyksissä valtuusto torjui kaikki Perussuomalaisten esitykset, yleensä äänin 67-4.

Valtuustossa tehtiin yhteensä 28 toivomuspontta budjettiin. Ne kaikki jätettiin hautumaan itsenäisyyspäivän ja viikonvaihteen yli.

Ponsista päätetään ensi maanantain kokouksessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Espoo-lisä ja koulusäästöt hiertävät budjettineuvotteluissa – "Suuret investoinnit eivät saa tarkoittaa, että palveluja karsitaan"16.11.2018 08.29
Budjettiesityksensä julkistanut Espoon kaupunginjohtaja: ”Menemme velanotossa äärirajoilla”1.11.2018 17.01
Espoon budjettivaltuustossa luvassa PS vastaan muut -mittelö – aiheena maahanmuuttajat7.12.2017 07.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu