Puheenaihe

Espoo vaihtoi itse tehdyt jauhelihapihvit saksalaisiin tuontipyöryköihin – MT: Näin ruokapomo selittää

Lounasseteleistä luopuminen olisi Yrittäjänaisten mielestä huono juttu.

Espoo vaihtoi kotimaisesta jauhelihasta tehdyt pihvit tuontilihasta valmistettuihin pyöryköihin. Myös kotimainen broilerinpaisti vaihdettiin äskettäin saksalaiseen.

Näin uutisoi Maaseudun Tulevaisuus.

Espoon kaupungin ruokapalvelujohtaja Minna Ahola kertoo uutisessa, että kotimaisen lihan saatavuus vaihtelee kausittain eri elintarviketoimittajilla.

– Sopimuksissa on määritelty, että mahdollisuuksien mukaan tulee käyttää kotimaisia tuotteita.

Espoossa lihan, lihavalmisteiden ja valmisruokien kotimaisuusaste on ensi vuoden kesäkuun loppuun saakka 63 prosenttia.

– Ulkomaista lihaa päätyy valikoimiimme osin saatavuuteen liittyvistä syistä, kuten pakkauskokojen vuoksi, sekä sen vuoksi, että hankinnoissa ja kilpailuttamisessa emme voi rajata ulkopuolelle muista EU-maista tulevaa lihaa, Neuvonen sanoo.

Eniten kotimaista lihaa käyttää Helsingin kaupungin palvelukeskus. Sen käyttämästä lihasta kotimaista on 80 prosenttia. Kolmikosta Vantaa käyttää kotimaista lihaa Espoota enemmän.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Espoo Cateringin edustuspalvelut kisaa voitosta arvostetussa kilpailussa1.2.2018 14.22
Stockmann-pomo siirtyy Espoon ruokapalvelujen johtoon1.9.2016 11.38
Espoo yhtiöitti ruokapalvelunsa, palkat nousivat – "Kattiloiden paukuttelu kannatti"26.10.2016 06.40
Espoon uusi jättikeittiö rakenteilla – 300 litran padoissa syntyy joka päivä 12 500 annosta2.11.2016 07.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu