Puheenaihe

Lähes kiehuva vesi vyöryi Finlandia-taloon – "Pora osui putkeen"

Finlandia-talo arkistokuva.

Jussi Vehkasalo

Helsingin Finlandia-talon teknisissä tiloissa oli kuumat paikat 10. joulukuuta, kun talon Mannerheimintien puoleisella pihamaalla ollut kaukolämpöputki vaurioitui.

– Joku firma oli tekemässä pihamaalla poraustöitä, en tiedä mihin poraukset liittyvät, mutta pora osui kaukolämpöputkeen, mikä sai aikaan vuodon, palomestari Petri Strandberg kertoo.

Ensimmäisenä tuli automaattihälytys hieman ennen puoltapäivää. Noin 90–95-asteinen vesi pääsi ensin maaperään ja sitä kautta Finlandia-talon teknisiin tiloihin.

– Ihmisiä ei ollut vaarassa eikä kukaan loukkaantunut tilanteessa. Kuumaa vettä pääsi vuotamaan arviolta noin 100 kuutiota, mutta tämä on todellakin arvio. Vettä oli arviolta noin 50 neliömetrin laajuisessa teknisessä tilassa lavuaarin korkeudella, kun itse ehdin paikalle, Strandberg jatkaa.

Kuuma vesi aiheutti myös suuren höyrypilven Finlandia-talon kohdalle, ja ohikulkijat luulivat, että talossa on tulipalo.

– Helenin partio tuli paikalle ja kävi sulkemassa tarvittavan venttiilin ja vuoto saatiin lakkaamaan. Sitten jatkettiin veden pumppaamista pois talosta.

Vettä levisi myös teknisten tilojen yhteydessä oleviin kaapelikanaviin ja henkilökunnan pukuhuonetiloihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu